Aktiespararna

Sverre Linton: Brutalt budskap från Viaplay

Av Göran Lind
14 december 20232 min lästid
Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna.
Budskapet från Viaplays vd är brutalt. Det säger Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton med anledning av intervjun med vd Jørgen Madsen Lindemann. Där säger Madsen Lindemann bland annat att företaget kan upphöra att existera om räddningspaketet inte går igenom.

”Det är brutalt. Och även om det inte är helt oväntat så hade en större tydlighet och öppenhet från bolaget under processen om vartåt det barkade varit välkommen. De borde tagit lärdom av hur SAS skött kommunikationen under sin kris, nu har aktieägarna i stället fått läsa lite mellan raderna och det ska inte behövas", säger Aktiespararnas vd Sverre Linton.

Orden kommer som en reaktion på Aktiespararnas intervju med Viaplays vd Jørgen Madsen Lindemann, där han bland annat säger att Viaplay kan upphöra att existera om rekapitaliseringen inte genomförs.

På småspararnas bekostnad

”Det som nu läggs fram är troligen resultatet av hårda förhandlingar som resulterat i att man försöker rädda bolaget till stor del på småspararnas bekostnad, som kommer att bli enormt utspädda. Det här svider rejält, men man ska minnas att det för det mesta är bättre att äga en mindre del av något än en större del av ingenting alls. Hur vi röstar återstår att se", säger Sverre Linton vidare.

Linton lägger ansvaret för debaclet på Viaplays vd och styrelse.

”Det finns anledning att ifrågasätta såväl hur bolaget skötts operativt som kommunikationen under krisen och kanske även det förslag som nu ligger på bordet. Men det är i stora delar en fråga för årsstämman".

LÄS MER: Viaplays vd: Företagets existens står på spel

LÄS MER: Därför går det så dåligt för Viaplay

Dela med dig