Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Redaktionen
14 december 20172 min lästid

Köp Lindab och Dedicare, sälj Addtech och vänta med Hexagon.

De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Ventilationsbolaget Lindab erbjuder en av börsens mer attraktiva kalkyler, tycker Affärsvärlden som ger en köprekommendation. Motiveringen lyder att bolaget värderas lågt på normal lönsamhet. Finanserna har stärkts samt att det finns en vettig och tydlig renodlingsplan där man ska fokusera på kärnaffären inom ventilation, vilken står för cirka 5,5 miljarder, omkring 70 procent, av omsättningen. På ett par-tre års sikt är det inte alls orimligt med en uppvärdering på omkring 50 procent, menar Affärsvärlden.

Bemanningsbolaget Dedicares rörelsemarginal för 2017 pekar mot höga 11 procent, vilket kan jämföras med medianmarginalen på 7 procent. Det får Affärsvärlden att rekommendera köp. I botten finns en underliggande strukturell tillväxt med ökad efterfrågan på vård givet den demografiska utvecklingen med allt fler äldre som andel av befolkningen. Tidningen rekommenderar köp upp till riktkursen 115 kronor på ett års sikt.

Affärsvärlden rekommenderar att sälja Addtech.

Tidningen ser problem med att Addtechs 120-talet dotterbolag hämtar huvuddelen av omsättningen från nordisk tillverkningsindustri, där framför allt industrikomponenter drivit vinststyrkan.

Affärsvärlden menar att analytikerna kommer få rätt i att omsättningstillväxten för 2017/18 blir över 20 procent. Därefter spås 7 procent för 2018/19.

Den ettåriga riktkursen sätts till 130 kronor.

Affärsvärlden råder att vänta med Hexagon, som har rusat på börsen trots insideråtalet mot vd Ola Rollén. Tidningen menar att aktien är i dyraste laget och tror att den kommer utvecklas som börsen som helhet under året som kommer.

Dela med dig