Aktiespararna

”Affären skapar utdelningspotential”

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 april 20102 min lästid

Tele2:s föreslagna samgående med Com Hem väntas skapa värde och en större utdelningskapacitet. Affären kommer att dra ned risken i Tele2:s befintliga svenska verksamhet eftersom en helt integrerad operatör skapas.

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare under onsdagen höjer Kepler Cheuvreux rekommendationen för Tele2 till köp (behåll) med en riktkurs på 165 kronor (140). Följaktligen höjs också rekommendationen för Com Hem till köp (behåll) med en riktkurs som dras upp till 125 kronor (110).

Uppgraderingen baseras på Kepler Cheuvreux antaganden att Com Hem-affären slutförs som planerat och att Tele2 framgångsrikt gör en exit i Kazakstan, men att samriskbolaget i Nederländerna inte genomförs.

"Vi räknar med en kurspotential på ytterligare 7 procent utöver vårt rimliga värde om det nederländska samriskbolaget materialiseras", skriver Kepler Cheuvreux.

Analytikern ser utrymme för en generös utdelningsutveckling för Tele2:s aktieägare under de kommande åren.

"Vi uppskattar att bolaget kan leverera en direktavkastning på 7 procent respektive 8 procent under 2018 och 2019 utan att öka sin nettoskuld mycket över den nedre delen av målintervallet 2,0-2,5 gånger", skriver Kepler Cheuvreux.

Banken ser inga större hinder för att Tele2:s sammanslagning med Com Hem ska kunna slutföras enligt plan. En större regulatorisk osäkerhet råder dock kring Tele2:s föreslagna samriskbolag i Nederländerna, heter det i analysen.

Vid 11.20-tiden hade Tele2 handlats upp 2,4 procent till 103:30 kronor och Com Hem hade stigit med 2,1 procent 139:60 kronor.

Dela med dig