Aktiespararna

Affärstidningen: Tre köpvärda aktier och en säljkandidat

Av Redaktionen
21 mars 20222 min lästid
Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan sätter köpråd på Kabe, Bokusgruppen och Söder Sportfiske i veckans utgåva av tidningen. För Nibe, Balder, Studentbostäder och Vimian blir rådet avvakta medan Raysearch får en säljrekommendation.

Hemestertrenden har spelat Kabe i korten. De senaste åren har bolaget förbättrat sin lönsamhet. För värdeinvesterare framstår bolaget som ett bra köp, enligt Börsveckan, som uppger att aktien är lågt värderad med fin direktavkastning.

För Bokusgruppen upprepas köprådet och aktien beskrivs som fortsatt billig. Bolaget är inget tillväxtcase, men har stabila marknadsandelar och fina kassaflöden som tilltalar tidningen.

Hugg till i Söder Sportfiske rekommenderar Börsveckan. Två halvsvaga rapporter i ett turbulent börsläge uppges ha pressat aktiekursen, vilket ger ett köpläge för de som inte fick chansen vid noteringen.

Trots kurstappet i år uppges Nibe-aktien vara för dyr, även om tidningen förespråkar en premievärdering.På tolv månaders sikt har tidningen svårt att se en uppsida.

Värderingen av fastighetsbolaget Balder är inte avskräckande och om än Börsveckan inter tror att aktien blir någon raket i en orolig omgivning är den ett bra långsiktigt val. Tidningen väljer dock att avvakta med köp till förmån för andra aktier.

Studentbostäder handlas till en substansrabatt trots låg vakansrisk. Samtidigt har bolaget en hel del pågående project och drivs med en relativt hög belåningsgrad.

Defensiva kvaliteter och kursras gör djurhälsobolaget Vimian till ett intressant val på en orolig börsmarknad. Trots en halvering sedan säljrådet, men värderingsmultiplarna bedöms fortfarande vara höga.

Raysearch har svårt att lyfta lönsamheten samtidigt som tillväxten har gått i stå. En stigande orderingång kan kanske innebära att innevarande år blir en vändpunkt. Även vid ett positivt scenario med en tillväxt på 15 procent för 2023 med en rörelsemarginal i linje med de senaste fem åren på 8,2 procent bedömer Börsveckan att ett enterprise value/ebit om kring 33 gånger är för högt.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela med dig