Aktiespararna

Affärstidningens tre köpvärda aktier

Av Redaktionen
19 april 20222 min lästid
Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Köp LMK Group, danska läkemedelsjätten Novo Nordisk samt det danska medicinteknikbolaget Coloplast.

Det rekommenderar Börsveckan i sin senaste utgåva.

För Bravida, Wästbygg och det danska medicinteknikbolaget Ambu blir rådet avvakta.

"I dessa tider med en turbulent omvärld så framstår sektorn som särskilt attraktiv då den är väldigt stabil och mer eller mindre konjunkturoberoende", skriver Börsveckan i en krönika om hälsovård som är temat i den senaste utgåvan.

Med en förväntad rörelsevinst som växer 12 procent i år och cirka 10 procent nästa år, och en låg skuldsättning bedömer Börsveckan att Coloplast "förtjänar en plats i en bred portfölj på en orolig börs som dagens".

Det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk uppges vara en säker hamn när det blåser skriver Börsveckan. Tillväxten är stabil och lönsamheten hög, vilket öppnar upp för investeringar i nya läkemedel framgent. Samtidigt framhåller tidningen att det är en aktie "som puttrar snarare än den kokar".

Börsveckan inväntar rätt köpläge för det danska medicinteknikbolaget Ambu. Sedan april 2021 har aktien tappat närmare 70 procent. Fortsätter den negativa trenden kan det uppenbara sig köpläge, enligt tidningen som bedömer att bolaget ser bra ut rent operativt.

LMK Group, där Linas Matkasse ingår, "har totalhavererat på börsen sedan introduktionen för ett år sedan". Börsvärdet har gått ned till 0,4 miljarder kronor från 1 miljard kronor. Med en värdering på åtta gånger rörelseresultatet kan Börsveckan se en kurs på "bortåt 40 kronor", vilket ger en uppsida på 40 procent på 12 månaders sikt.

I analysen av Wästbygg konstaterar Börsveckan att de föredrar större och stabilare aktörer som NCC i sektorn. Börsveckan har svårt att se någon större multipelexpansion för Wästbygg givet det stökiga makroläget och kostnadsinflationen som de bedömer kommer sätta press på lönsamheten.

Uppsidan i Bravida framstår som ljummen, enligt Börsveckan. En uppväxling önskas innan de anser att aktien kan bli köpvärd.


Källa: Nyhetsbyrån Direkt

Dela med dig