Aktiespararna

Affärsvärlden: ”Köp detaljhandelsklassikern”

Av Nyhetsbyrån Direkt
7 juni 20182 min lästid

Köp Clas Ohlson och Recipharm, avvakta med HMS Networks och sälj kredithanteringsbolaget Hoist, de råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Kursfallet i Clas Ohlson , som tappat 55 procent sedan toppen i augusti förra året, bedöms vara överdrivet. Om bolaget når de finansiella mål om en organisk tillväxt på 5 procent under närmast fem åren står aktien i 123 kronor vid p/e 14, motsvarande 62 procents kursuppgång, skriver tidningen.

Affärsvärlden noterar samtidigt att Clas Ohlson har halkat efter inom e-handeln, "något ironiskt eftersom bolagets ursprung är distanshandel". De påpekar också att tillväxtinitiativen utanför Norden inte har burit frukt.

Recipharm får köpråd med riktkurs 155 kronor. Rapporten för det första kvartalet ser ut att bli en vändpunkt för bolaget efter en tung period.

"Stora investeringar under de senaste åren betalar sig från i år. Borträknat fjolårets genomklappning har bolaget fördubblat omsättningen på fem år och nått en snittmarginal kring 9 procent", skriver Affärsvärlden.

Hoist ger vid dagens kurs mer risk än potential och rekommendationen blir sälj. Sötebrödsdagarna för Europas skuldköpare toppar sannolikt snart, och frågan blir därför enligt Affärsvärlden om ett betydligt större Hoist klarar att övervintra med fokus på att inkassera, strategin som bolaget klarade sig med under förra finanskrisen.

"De senaste veckorna har Italien skakat till, efter framgångar för euroskeptiska partier i valet. Att de har ens ett uns chans att rubba lagstiftning och branschpraxis kring vem som får betalt inom finanssystemet är ett hot mot skuldköpare av italienska bankfordringar, såsom Hoist och Intrum", skriver tidningen.

HMS Networks har gått starkt på börsen och rider på flera megatrender som automatisering och IoT, Internet of Things. Men en historiskt hög värdering kombinerat med flaskhalsar i leveranskedjan bör aktien gå att plocka upp på lägre nivåer.

Dela med dig