Aktiespararna

Affärsvärlden: "Köp MQ - sälj Boliden"

Av Nyhetsbyrån Direkt
6 september 20183 min lästid

Köp MQ och Bulten men sälj Boliden och Stillfront. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

MQ tillhör bottenskiktet bland börsens pressade klädhandlare. Sedan årsskiftet har aktien fallit nära 60 procent och vid onsdagens stängning handlades den till drygt 11 kronor. Affärsvärlden lockas dock av en ny ledning i kombination med en rekordlåg värdering.

"MQ:s aktie handlas till ett p/e-tal på 7, vilket kan jämföras med H&M på 15 och den haussade näthandlaren Zalando på 93. Lägg därtill en direktavkastning på 14,4 procent så är det rent nyckeltalsmässigt svårt att hålla fingrarna från Ingvar Larssons nya projekt", heter det.

Köp rekommenderas även för Bulten, en rekommendation som publicerades redan under onsdag förmiddag via Affärsvärldens tjänst Analys+. Andra kvartalet i år visade visserligen på ett stillastående rörelseresultat jämfört med föregående år, men tillväxten har skjutit iväg rejält och landade på 15 procent på årsbasis, noterar tidningen.

Med en stor marknadsandel i Europa bör tillväxten framöver främst komma från Asien och USA där bolaget har etablerat sig. Därtill väntar även elektrifieringen av bilflottan som kommer kräva fler fästelement, det vill säga skruvar och muttrar, påpekar tidningen.

Affärsvärlden skriver vidare att Bulten är på väg in i en tillväxtfas och historiskt sett har det varit positivt att äga aktien i sådana perioder. Riktkursen på ett års sikt är 125 kronor. Vid stängning på onsdagen handlades aktien till drygt 109 kronor.

Säljstämpeln sätts däremot på Boliden.

Tidningen menar att det ännu är för tidigt för att hoppas på en vändning för gruvaktier som pressats på börsen under sommaren samtidigt som kopparpriset fallit tungt.

Tidningen skriver att bolaget fastnat i en återvändsgränd av den expansiva förvärvsstrategi som investerare önskat.

"Affärsvärlden räknar med oförändrade volymer och metallpriser under de närmaste åren. Men med en starkare krona så antar vi sänkta inkomster och uppåt en miljard kronor i lägre vinster under 2019", heter det.

Sälj och köp tillbaka vid nivåer kring 208 kronor lyder rådet.

Affärsvärlden rekommenderar även att sälja Stillfront.

"Förvärvsbygget Stillfront växer snabbt inom höglönsamma gratisspel. Men kombinationen ung affärsmodell, ett färskt jätteförvärv och avsaknad av uppenbar aktierabatt gör osäkerheten för stor", skriver tidningen.

Ettårig riktkurs sätts till 130 kronor vilket kan ställas mot onsdagens stängningskurs på omkring 196 kronor.


Dela med dig