Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-11

Affärsvärlden: Sälj skogsaktien

wysiwyg_image

Affärsvärldens nya utgåva innehåller ett säljråd och ett köpråd.

Det framgår av det senaste numret som publicerades på söndagen.

Billerud Korsnäs ledning och ägarbild inger inga övertygande signaler just nu, skriver Affärsvärlden och pekar på att bolaget sedan ett halvår tillbaka letar en ny permanent vd efter att Petra Einarsson fick gå på dagen den 4 november ifjol, och att österrikiska Frapag valt att minska sin post som största ägare från 15 till 12 procent av aktierna och att ingen ny icke-institutionell ägare ännu har dykt upp i ägartoppen.

Billerud Korsnäs nya jätteinvestering KM7 kommer snart att öka exponeringen mot konjunkturtålig vätskekartong, skriver Affärsvärlden. Samtidigt lever förpackningsindustrin med sina återkommande produktionsstörningar, priskrig och stora återinvesteringsbehov, enligt tidningen.

"Norr om 100 kronor är risken i Billerud Korsnäs-aktien på nedsidan. Vi ser ingen poäng med att äga aktien. Vårt råd blir sälj", skriver Affärsvärlden.

Kan man tänka sig sämre tajming än att knoppa av Electrolux Professional mitt i coronakrisen, frågar sig Affärsvärlden och pekar på att halva försäljningen är till hotell och restaurang.

"Aktiens krisprislapp ger utrymme för uppgång när stormen mojnar", heter det.

Affärsvärlden lutar åt att avknoppningen har goda förutsättningar för en återhämtning bortom krisen.

"Aktien ser billig ut och vi råder riskvilliga att köpa", skriver tidningen.

I fredags publicerade Affärsvärlden även ett köpråd för Plejd.

Plejd, som utvecklar tekniska produktioner inom belysning och hemautomation, har genererat en mycket stark försäljningstillväxt sedan noteringen våren 2016 och elektrikerna verkar uppskatta produkterna. Plejd har därmed starka försäljningskanaler som de kan sälja ytterligare produkter till, skrev Affärsvärlden.

"Vi tror sannolikheten är god att den starka tillväxttrenden fortsätter och ser fortsatt attraktiv uppsida i aktien. Brasklappen i denna typ av snabbväxande teknikbolag är att marknaden är i ständig förändring samt att teknikrisken är svårbedömd på sikt. Kan man leva med dessa risker så ser vi inga direkta hinder till att köpa aktien", stod det i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.