Aktiespararna

Affärsvärlden: ”Tre köplägen”

Av Nyhetsbyrån Direkt
21 juni 20183 min lästid

Köp Rovio, Tryg och Coor men avstå från Soltech. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Affärsvärlden ger en köprekommendation till det finländska mobilspelsbolaget Rovio som haft det kämpigt sedan introduktionen på Helsingforsbörsen i september förra året. I samband med den första rapporten som noterat bolag föll aktien 22 procent. Aktien har sedan klättrat drygt 30 procent från botten, men har ändå mer än halverats jämfört med introduktionskursen på 11,5 euro. Tidningen menar att investerarna är besvikna på hur bolaget kommunicerat med marknaden och de tillväxtförväntningar som målades upp vid börsintroduktionen. Tidningen frågar sig om allt trubbel sedan noteringen är ett tecken på större problem i bolaget eller om det främst är en oförmåga att kommunicera med aktiemarknaden. Affärsvärlden lutar åt det senare, och bedömer därför att dagens kursnivå och pressade värdering ger ett köpläge.

Köp rekommenderas även för danska försäkringsbolaget Tryg. Affärsvärlden skriver att bolaget ser ut att redovisa ett starkt 2018. Aktien handlas till p/e-tal på 21 och 16 för i år och nästa år. Det är attraktivt enligt tidningen givet bolagets bakgrund som vinstmaskin. Riktkursen är 179 danska kronor.

Tjänsteföretaget Coor lockar med fin organisk tillväxt och goda kassaflöden och Affärsvärlden ser köpläge. Coors styrka, enligt tidningen, är bolagets fokus på integrerad facilities management vilket innebär att bolaget tar ett helhetsansvar för en mängd tjänster såsom fastighetsunderhåll, post- och godshantering, städning, catering, säkerhet och receptionsservice åt typiskt sett stora företag och organisationer. Förra året växte Coor med 6 procent organiskt och den positiva trenden håller i sig. Första kvartalet, då nya avtal tecknades med bland annat Novo Nordisk och Swedavia, var den organiska tillväxten 10 procent. Tidningen är inne på att marknaden fortfarande inte fullt ut förstår Coors modell, där nya och omförhandlade kontrakt initialt tynger lönsamheten. När Coor sedan effektiviserat, vilket normalt tar 6-18 månader, förbättras lönsamheten, skriver Affärsvärlden. Köp med riktkurs 72 kronor på ett års sikt lyder rådet.

Affärsvärlden rekommenderar att avstå från Soltech. Tidningen skriver att det är svårt att se Soltech eller dotterbolaget Asabs obligationer som nedsidesskyddade investeringar. Affärsvärlden räknar med att emissionshåven plockas fram då Asab 2019 ska återbetala en svensk obligation på knappt 66 miljoner kronor.

Dela med dig