Aktiespararna

Swedbank tar in ny favorit i Fokusportföljen

Av Jessika Bouveng
9 april 20242 min lästid
Ny favorit in i Swedbanks Fokusportfölj.
I en uppdatering av Swedbanks Fokusportfölj åker Bravida ut för att ge plats åt Billerud.

Swedbanks Fokusportfölj är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj som bygger på Swedbanks tematiska aktiestrategi och Kepler Cheuvreux´s fundamentala bolagsanalys. Enligt en uppdatering får nu installations- och servicebolaget Bravida lämna och ersätt av förpackningsföretaget Billerud.

”Vår vy är att förpackningsmarknaden nu vänt upp efter den lagerkorrektion som varit och att värderingen i ljuset av detta ter sig attraktiv”, skriver banken på börssajten Aktiellt.

Vad som övrigt motiverar insläppet av Billerud är att man ser värderingen som ”högst attraktiv” både sett till bolagets historik och konkurrenterna.

Riktkursen sätter man på 110 kronor. I den inledande handeln under tisdagen handlas aktien runt 102 kronor.

Bravida i blåsväder

Det var inte längesedan som Bravida tog plats i portföljen och bolaget har nyligen varit i lite blåsväder.

I förra veckan nåddes marknaden av nyheten att flera av Bravidas storkunder granskar bolaget efter Region Skånes misstankar om överfakturering.

'Vi ser mycket allvarligt på uppgifterna om att en leverantör har tagit betalt för timmar man inte arbetat. Därför vidtar vi nu åtgärder och väjer att häva avtalen samtidigt som vi kräver pengar tillbaka för felaktig fakturering. Vi har alltid skyldighet att värna skattebetalarnas pengar och agera när vi uppäcker felaktigheter", sade Pål Svensson, fastighetsdirektör i Region Skåne, i ett pressmeddelande.

Aktiespararnas chefsjurist kommenterade uppgifterna och menar att om uppgifterna stämmer så har Bravida lurat såväl sina kunder som sina aktieägare.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Media och analyshusBravida HoldingBillerud

Dela med dig