Aktiespararna

Aktiechefen: Den positiva börstrenden bör hålla i sig

Av Elin Hanspers
5 december 20231 min lästid
Karl Hedberg, Carnegie.
Carnegies Karl Hedberg tycker att investerare ska positionera sig för en positiv inledning på det nya börsåret.

Efter ett stökigt börsår har börsen gått starkt upp i november. Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, tror att det kortsiktigt finns hög rekylrisk, men att en rekyl lär bli kort och inte alltför djup, då många kommer de den som ett bra köptillfälle.

”Börsens starka momentum från november talar för en stark avslutning på året, även om vi får en kortare rekyl under de närmaste veckorna. Dessutom lär varken inflationsförväntningar eller vinstförväntningar ändra sig nämnvärt under årets sista veckor och därmed bör den positiva börstrenden hålla i sig in i 2024.”, säger han.

Väljer småbolag framför storbolag

Han anser att investerare bör positionera sig för en positiv inledning på 2024, men med en större exponering mot små och medelstora bolag och en något mindre mot de mer valutakänsliga verkstadsbolagen.

Han menar också att även om cykliska bolag brukar gynnas mer av ett optimistiskt mjuklandningsscenario så kan det vara utmanande vinstmässigt om det sker för många av de stora internationella industribolagen om det sker i kombination med en stärkt krona.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig