Aktiespararna

Aktien är för billig nu - kurspotentialen stor

Av Jessika Bouveng
20 februari 20231 min lästid
Handelsbanken sätter köp på småspararfavoriten efter rapporten som släpptes i förra veckan. Banken ser stor kurspotential och menar att aktien nu är för lågt värderad.

Förra veckan innebar en rapporttät vecka på börsen där många storbolag öppnade sina böcker för det gångna räkenskapsåret. Ett av dem var gamingbolaget och småspararfavoriten Embracer.

Bolaget redovisade ett resultat som var något svagare än väntat. Däremot så upprepade man helårsprognosen för räkenskapsåret 2022/2023 om ett justerat rörelseresultat på 8,0-10,0 miljarder kronor. Prognosen för 2023/24 upprepades också där siktet är inställt på ett justerat rörelseresultat om 10,3-13,6 miljarder kronor.

Rapporten fick Handelsbanken att sänka sina vinstprognoser för bolaget med 10% för innevarande och nästa räkenskapsår. Däremot ser man positivt på det starka kassaflödet.

I en dagsfärskanalys skriver banken:

"Embracer genererade ungefär 700 miljoner kronor netto, före förvärv. Nästa kvartal väntas kassaflödet bli än starkare och räkenskapsåret 2023/24 (som startar i april) bör kunna bli starkt då 4 stycken AAA-titlar (större spel, med både högre utvecklingskostnader och förväntade intäkter) är tänkta att lanseras, jämfört med en AAA-titel i år. Bolagets vd kommenterade att han förväntar 6-7 AAA-titlar per år från 2024/25."

Banken bedömmer att bolagets aktie idag är alltför lågt värderad och att aktiens kurspotential är stor. Därför väljer man att upprepa sin köpstämpel för bolaget både på kort och lång sikt.

Dela med dig