Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-05-16

Aktien föll tungt - analytikerna ser klockrent köptillfälle

wysiwyg_image

Läkemedelsbolaget Calliditas presenterade imorse en Q1-rapport som inte föll marknaden i smaken. Vid 13:15-tiden handlas aktien ned 16 procent till 110,10 kronor.

Försäljningen under Q1 var sämre än vad Pareto väntade sig, men mäklarhuset räknar med en acceleration under de kommande kvartalen på grund av ökade patientrekryteringar, den nya fas 3-datan som presenterades i mars, att Stada väntas lansera läkemedlet i fler länder och ett Kina-godkännande under andra halvåret.

Vidare noterar Pareto att kassan på 1 miljard kronor är tillräcklig för att nå lönsamhet, något som enligt Pareto väntas uppnås i år.

Därutöver anser mäklarhuset att konkurrenten Travere värderas dubbelt så högt som Calliditas, trots att Traveres läkemedel inte uppvisat samma effekt som Calliditas läkemedel och att Travere inte kommit igång med försäljning.

"Vi anser att dagens kursreaktion på den redan undervärderade aktien är överdriven och ser den därför som ett köpmöjlighet", skriver Pareto, som har en köprekommendation med riktkurs 260 kronor.