Aktiespararna

Aktien har rusat över 350 procent – på en vecka

Av Nyhetsbyrån Direkt
9 juli 20182 min lästid

Carnegie ser i en ny analys på Bioarctic en sannolikhet på 60 procent för att läkemedelskandidaten BAN2401 mot tidig Alzheimer kommer att kunna lanseras. Tidigare såg Carnegie en sannolikhet på 15 procent.

En ökad tror på lansering för BAN2401 kommer efter att Bioarctic och dess partners Eisai samt Biogen under fredagen kom med positiva resultat i en fas 2b-studie.

Carnegie tror, liksom i tidigare analys, att försäljning kan ske 2024 men höjer värdet på "peak-sales" som analyshuset nu tror kan uppgå till 10,8 miljarder dollar från tidigare 7,2 miljarder dollar.

Carnegie säger sig nu vara mer säkra på den kliniska profilen och mindre oroade för riskerna i en fortsatt utveckling av BAN2401. Men även om resultateten är uppmuntrande vill Carnegie se mer detaljer kring studien något som kan komma på den kommande Alzheimerkonferensen (AAIC) i slutet av juli. Mer troligt är att mer resultat från studien kommer på en kongress i Barcelona (CTAD) i oktober.

Nästa steg i utvecklingen av BAB2401 är nu en diskussion kring hur fas 3-studierna ska genomföras. Här tror Carnegie att dessa inleds under det första kvartalet 2019. Om detta sker kan slutliga data vara tillgängliga tidigt 2022.

Vidare tror investmentbanken att en snabbare process baserat på fas 2b-studier är begränsade, detta då målet (endpoint) inte nåddes vid behandling i 12 månader med BAN2401.

Carnegie har höjt sin riktkurs till 102 kronor från tidigare 31 kronor med upprepad köprekommendation vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare har rapporterat om. Under måndagen handlades Bioarctic-aktien till 95 kronor, en fortsatt uppgång på närmare 20 procent efter fredagens kraftiga uppgång då aktien steg med 250 procent.

Uppgången är 352 procent sett över den senaste veckan, enligt Avanza.

Dela med dig