Aktiespararna

Aktien rasade efter rapport - men inte tillräckligt

Av Jessika Bouveng
27 oktober 20231 min lästid
Det är fredag och Aktiepodden är live med ett rykande färskt avsnitt. I avsnittet snackas det bland annat de många rapporter som haglat ner i dagarna och varför börsen fortsätter att surna - analytikern Robert Andersson sätter även köp på ett klassiskt bolag.

Veckan har präglats av ett tjockt rapportregn och många bolag har nu öppnat böckerna för det tredje kvartalet - börsen har dock pulserat i rött och många småsparare får se sina innehav minska.

Mips imponerade inte

En av rapporterna som kommenteras av Robert Andersson i avsnittet är hjälmsäkerhetsbolaget Mips. Mips redovisade sin Q3 under torsdagen och bolaget bommade förväntningarna rejält. Bolaget redovisade en omsättning som var lägre än väntat och rörelsevinsten mer än halverades.

Aktien tog en del stryk efter rapporten och Robert Andersson menar att det var med all rätt.

“Jag håller mig verkligen borta från det här bolaget.” säger Robert Andersson i podden.

“Bolaget ska allt växa väldigt mycket för att den här värderingen ska vara motiverad, trots att aktien är nere 80%. Så att nää. jag är kritisk”, fortsätter han sedan.

I avsnittet går Robert Andersson även igenom anledningarna till den sura börsen, och han avslutar med en köprekommendation på ett klassiskt bolag. Lyssna på avsnittet här!

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Aktiepodden

Dela med dig