Aktiespararna

Aktien rasar 10% i dag - banken: Passa på att köpa

3 maj 20232 min lästid
Ålandsbanken tror på en nästan kursdubblering - ser dagens ras som givet köpläge.

OX2 rasar på börsen efter beskedet att riskkapitalbolaget Altor säljer sitt innehav till 9% rabatt.

Ålandsbanken tror starkt på aktien och skriver i en analys att dagens ras är ett givet köptillfälle.

Banken tror att aktien nästan kan dubbleras inom 12 till 18 månader.

OX2 är ner drygt 10% på börsen vid lunchtid under onsdagen och en aktie kostar nu cirka 71 kronor.

Anledningen till raset är att Altor säljer hela sitt innehav för 72,35 kronor aktien, vilket när försäljningen skedde var till en rabatt på 9%.

Försäljningen omfattar 21,9 miljoner aktier, vilket motsvarar runt 8% av hela bolaget och affären är värd cirka 1,6 miljarder kronor.

Ålandsbanken publicerar under onsdagsmorgonen en färsk analys av OX2 där de tar upp Altors försäljning.

Där skriver man:

”Detta innebär att en av de faktorer som tyngt aktiekursen under inledningen av året elimineras. Vi betraktar en nedgång i samband med placeringen som ett bra tillfälle att öka exponeringen mot aktien”.

Ser framför sig en kurs på 130 kronor aktien

Ålandsbanken skriver vidare om OX2:s första kvartal och konstaterar att bolaget rapporterade ett starkt rörelseresultat, som var klart bättre än bankens förväntningar samt att utsikterna för 2023 och de långsiktiga finansiella målen ligger kvar.

”Baserat på våra prognoser för perioden 2023 -25 värderas OX2 till P/E 11x för 2024 och 8x för 2025, vilket framstår som mycket försiktigt givet de goda långsiktiga tillväxtutsikterna. Vår värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på ca 130 SEK/aktie, vilket borde vara möjligt att uppnå under de närmaste 12–18 månaderna förutsatt att OX2 fortsätter att leverera projekt enligt sina planer. Den största risken ligger i att något/några större projekt ställs in till följd av tillståndsfrågor”, skriver banken avslutningsvis och nämner att man har en positiv syn på aktien.

Dela med dig