Aktiespararna

Aktien rusar - bankerna ser hög potential

Av Eric Emanuelsson
15 november 20232 min lästid
Bico rusade på börsen under tisdagen.
Bico rusade under tisdagen efter sin Q3-rapport. Aktiens sticker som en raket även under onsdagen - detta efter att Handelsbanken gått ut med en analys där man konstaterar att den långsiktiga potentialen borde vara stor. Samtidigt meddelar Carnegie att de ser en uppsida på 166% i aktien.

Bico rusade 13% under tisdagen och Handelsbanken kallar det för en "lättnadsreaktion" efter bolagets kvartalsrapport.

Exklusive nyligen avknoppade Ginolis uppgick den organiska tillväxten till 11%.

Banken imponeras till viss del av Bico

"Imponerande, med tanke på att de flesta konkurrenter rapporterat negativa siffror", skriver Handelsbanken i en ny analys under onsdagen.

Det justerade rörelseresultatet var också positivt, men de fria kassaflödet var fortsatt negativt.

"De operativa kostnaderna behöver minska till branschsnittet och lagernivåerna i förhållande till försäljningen måste sänkas mer. Det kan ta tid att förbättra kassaflödena och återuppbygga förtroendet för marknaden, varför vi upprepar vår kortsiktiga rekommendation behåll", skriver Handelsbanken.

Ser långsiktig hög kurspotential i Bico

I det längre perspektivet bedömer banken dock att aktien är lågt värderad med en rabatt på cirka 70% mot jämförbara bolag.

"Bico förtjänar högre värderingsmultiplar och den långsiktiga kurspotentialen bör vara stor", skriver banken och upprepar sin långsiktiga rekommendation Outperform.

Carnegie ser uppsida på 166%

Aktien fortsätter att rusa även under onsdagen och är under förmiddagen plus cirka 20%. Det beror nog på Handelsbankens analys, men också faktumet att Carnegie upprepar köp och höjer riktkursen från 130 till 135 kronor. Det betyder att investmentbanken - trots dagens rusning - ser en uppsida på cirka 166%.

Aktien har stigit 86 procent på en månad men är fortfarande ned 52 procent i år.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig