Aktiespararna

Aktien rusar vidare – efter positiva signaler

Av Finwire/Redaktionen
27 november 20172 min lästid

Spectracure, noterat på Aktietorget, stiger rejält under måndagsförmiddagen efter att även ha avancerat i den sena fredagshandeln. En av anledningarna till kursrusningen skulle kunna vara att bolagets försöksledare doktor Neil Fleshner uppger sig ha sett "mycket lovande" resultat i de studier som hittills genomförts.

"Jag är väldigt imponerad. Först och främst av de toxiska resultaten, där vi nu inte har några patienter med signifikant eller extrem toxicitet. Men också av effektiviteten baserad på MR-avbildningen och PSA-svaren där vi har haft fantastisk vävnadsdestruktion vid sista dosnivån", sade doktor Neil Fleshner i en intervju som publicerades i fredags eftermiddag. Intervjun gjordes i tisdags i förra veckan i samband med ett strategiskt möte hos Spectracure.

Doktor Neil Fleshner är professor och föreståndare vid avdelningen för urologi vid University of Toronto samt urolog och onkolog vid Princess Margaret Cancer Center i Toronto.

Bland konkurrerande behandlingsalternativ nämns bland annat brakyterapi, en form av strålbehandling invid tumören. Vidare uppges kryoterapi, köldbehandlingar, som en konkurrerande behandling liksom högintensivt fokuserat ultraljud.

De tänkbara användningsområdena för Spectracures system Idose, för behandlingsplanering och leverans av laserljusdos till cancerturmörer, uppges finnas inom njurcancer, men även lever- och bukspottkörtelcancer. Idose-metoden går under namnet interstitiell fotodynamisk tumörbehandling eller PDT.

Spectracures aktie, som steg med 20 procent i fredags har på förmiddagens på måndagen fortsatt upp med 26 procent.

Dela med dig