Aktiespararna

Morgonens aktierekar

Av Redaktionen
2 oktober 20172 min lästid

Carnegie höjer riktkursen för Volvo till 190 kronor från 180 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Thule, som säljer olika typer av friluftsprodukter, uppfyller många av de kriterier som superinvesterarna Warren Buffet och Charlie Munger letar efter.

Det konstaterar Dagens Industri i sin måndagsanalys och rekommenderar köp av Thule-aktien.

Tidningen pekar bland annat på bolagets starka marknadsposition och starka varumärke samt på den strukturella tillväxt som råder i och med att människor vill vara mer aktiva på fritiden.

"Långsiktiga investerare köper med en gång och lägger aktien i byrålådan. Mer kortsiktiga investerare väntar på att Mr Market ska bli nervös av någon anledning och sänka aktien. Då kan man passa på att köpa in sin i detta kvalitetsbolag", skriver Dagens Industri.

Carnegie återupptar bevakning av Lundin Petroleum med rekommendationen behåll och riktkurs 180 kronor.

Teckna Balco, köp Bravida och Nokia men avvakta med Autoliv, Nibe och Essity.

Det framgår i det nya numret av Börsveckan.

Tidningen råder läsarna att teckna balkongbolaget Balco med en riktkurs om 69 kronor per aktie på ett års sikt, eller 23 procents uppsida från teckningskursen om 56 kronor.

Köp blir rådet för installationsbolaget Bravida även om det inte ses som någon "kursraket". Det klassas dock som "ett stabilt inslag i en portfölj" som kan väntas att minst ge en avkastning i takt med vinsttillväxten på 10 procent.

Även telekombolaget Nokia får en köprekommendation med en brasklapp om att risken "är hög".

Avvakta däremot med fordonssäkerhetsbolaget Autoliv samt värmeteknikbolaget Nibe och hygienbolaget Essity, anser Börsveckan.

Redaktionen

Källa:Direkt

Dela med dig