Aktiespararna

Dagens nya aktierekar

Av Redaktionen
30 juli 20183 min lästid

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Mekonomen till 170 kronor från 150 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Mekonomen stängde på 146 kronor i fredags efter en uppgång om 16 procent under dagen efter bolagets kvartalsrapport.

Credit Suisse sänker riktkursen för Attendo till 94 kronor från 108 kronor. Rekommendationen outperform står fast. Det skriver Reuters.

Attendo, vars rapport för det andra kvartalet presenterades i förra veckan, har backat med drygt 12 procent sedan årsskiftet. Aktien stängde på 75:90 kronor i fredags.

JP Morgan höjer sin rekommendation för Volvo till övervikt, från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 190 från 180 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Volvo stängde på 153:45 kronor i fredags och har gått upp med drygt 10 procent den senaste månaden.

"Vi tror att Volvos bränsletank är full och att bolaget har ytterligare potential att leverera", skriver JP Morgan om Volvo som enligt investmentbanken fortsätter att imponera vad gäller "genomförande" och resultatutveckling.

Banken tror även att nuvarande cykel på lastbilsmarknaden kommer att vara längre än vad många tror. Här pekar JP Morgan bland annat på att efterfrågan som kommer från ersättningsköp har byggts upp i både Europa och Nordamerika och på generella ekonomiska indikatorer.

Vidare ser banken ytterligare potential för Volvos anläggningsmaskiner, VCE, och då särskilt vad gäller service och eftermarknad.

"CE fortsätter att få upp lönsamheten och vi ser ytterligare utrymme för lönsam tillväxt i APAC (Stillahavsområdet; red:s anm) och Kina", skriver JP Morgan.

Autoliv - flera nedjusteringar

Flera banker och analyshus har gjort mindre nedjusteringar i sina riktkurser för aktien i Autoliv efter fredagens kvartalsrapport från bolaget.

* ABG Sundal Collier sänker sin riktkurs 10 kronor till 775 kronor och upprepar sälj. ABG hänvisar till sänkta estimat efter rapporten som enligt bankens förmenande var en "besvikelse".

* Nordea justerar ned sin riktkurs till 1.050 kronor (1.060) samtidigt som köprekommendationen står fast.

* RBC sänker sin riktkurs till 107 dollar, ned från 110 dollar. Den nya riktkursen motsvarar cirka 945 kronor. RBC upprepar rekommendationen sector perform.

* Wells Fargo sänker också: från 115 till 113 dollar. Market perform står fast.

* JP Morgan tar ned riktkursen från 110 till 106 dollar, och upprepar neutral.

Autoliv gick ned marginellt och stängde på 904:60 kronor i Stockholm, och på drygt 101 dollar i New York, i fredags efter bolagets rapport för det andra kvartalet.

Autolivs rörelseresultat för det andra kvartalet, exklusive eo-poster, uppgick till 230 miljoner dollar och den justerade rörelsemarginalen till 10,4 procent.

Väntat var ett justerat rörelseresultat på 242 miljoner dollar och en justerad marginal på 10,9 procent.

Redaktionen/Direkt

Dela med dig