Aktiespararna

Dagens nya aktierekar

Av Redaktionen
28 mars 20183 min lästid

Här kan du läsa ett utdrag av onsdagens uppdaterade analytikerrekommendationer

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Axfood till sälj, från tidigare behåll. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen sätts till 135 kronor (Nordea har ingen riktkurs på behåll-rekommendationer).

Analytikerna fortsätter att göra mindre nedjusteringar av H&M:s riktkurs dagen efter delårsrapporten som fick en redan pressad klädaktie att backa 5 procent och stänga på 121 kronor.

SEB Equity, som har sälj på aktien, sänker riktkursen från 110 till 99 kronor. Banken blir därmed den första, såvitt Nyhetsbyrån Direkt känner till, som går under 100 kronor i sin riktkurs för H&M-aktien.

Barclays har sänkt sin riktkurs till 118 kronor, från tidigare 125. Även Danske Bank har sänkt till 118 kronor (128).

"Prognosjusteringarna vi gör är i sammanhanget blygsamma (-1% till -2% på ebit 2018-2020) men innebär i praktiken att vi ser ett nedsiderisk i konsensus på cirka 10 procent", skriver Danska.

Société Générale har sänkt sin riktkurs till 107 kronor (123) och amerikanska Telsey Advisory Group, särskilt inriktad på konsument- och detaljistsektorn, har sänkt till 140 kronor (155).

Kepler Cheuvreux, som har en av marknadens två kända köprekommendationer för H&M (även ABG har köp), behåller sin riktkurs på 170 kronor.

"Dock, på grund av fortsatt dålig visibilitet i försäljningstillväxten, tar vi bort aktien från vår European Selected List och Nordic Top Picks", heter det i ett morgonbrev.

Redan på tisdagen sänkte bland annat JP Morgan och RBC sina riktkurser till 110 kronor, från 125 respektive 115.

Pareto Securities höjer riktkursen för Sedana Medical till 100 kronor, från 51. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Senast betalt för aktien var 46 kronor.

Den amerikanska investmentbanken BR Riley FBR har inlett bevakning av Wilson Therapeutics med en köprekommendation. Målkursen sätts till 250 kronor. Det framgår av en analys. På tisdagen stängde aktien i Wilson på 143:20 kronor.

BR Riley tror på positiva resultat i samband med att Wilson presenterar sin fas 3 studie för Wilsons sjukdom där data väntas under andra halvåret 2019. Det genomförda fas 2-studien visar att risken i projektet är förhållandevis låg och ger hög sannolikhet för att fas 3 ska lyckas, menar BR Riley.

BR Riley beskriver sig själv som investmentbank med ett komplett utbud av tjänster. Banken har sin bas i Los Angeles, är noterad på Nasdaq och redovisade nyligen intäkter om 322 miljoner dollar för 2017. BR Riley FBR bevakar även exempelvis Hansa Medical.

Dela med dig