Aktiespararna

Aktierna där kraftiga rörelser är att vänta

Av Carl-Henrik Söderberg
10 september 20194 min lästid
Bild på börsgolv .
Genom Aktiespararnas eget analysprogram Hitta Kursvinnare har vi tagit fram en lista med aktier som står inför ett utbrott, antingen på upp- eller nedsidan.

Genom Aktiespararnas eget analysprogram Hitta Kursvinnare har vi tagit fram en lista med aktier som står inför ett utbrott, antingen på upp- eller nedsidan.

Fram till jul kommer vi att varje onsdag bjuda på intressanta strategier och köp- och säljlägen med hjälp av Hitta Kursvinnare. För att inte missa nästa inlägg, signa upp dig på vår Messenger och få artikeln i realtid.

Föregående vecka letade vi reda på duktiga utdelningshöjare (läs den artikeln här), denna vecka blickar vi mot den tekniska analysen. I dagens inlägg ska vi fokusera på aktier som rört sig väldigt lite på sistone och där det börjar dra ihop sig för ett utbrott från den här konsolideringen (sidledesrörelsen). Antingen på upp eller ned.

Här kan du lära dig allt om grundläggande teknisk analys

Squeeze-indikatorn, även kallad Squeeze-noll, visar på ett tydligt sätt när konsolideringar i en aktie eller ett index uppstår, och visar utbrott ur en konsolidering.

Aktierna vi ska titta närmare på idag är följande:

  • AAK
  • Attendo
  • Bravida
  • Elux
  • Getinge
  • Indutrade
  • Nolato
  • Veoneer

Som placerare letar du efter perioder där "Squeezen" lägger sig runt nollnivån, där linje 1 och linje 2 är nära varandra och även där linje 2 går upp över nollnivån. Detta är tecken på en konsolidering. Efter en konsolidering så sker ett utbrott i kursen, antingen uppåt eller nedåt, och just då är det bra läge att köpa (eller gå kort) i denna utbrottsriktning.

Här är aktierna där Squeeze-indikatorn ger oss signaler på att "vilopausen" kanske snart är över

AAK:s aktiekurs sedan ett år tillbaka där vi ser en lång uppåtstigande trend nu istället blivit till en konsolidering. Kan resan norrut fortsätta eller har vi bevittnat toppen?


Efter en jobbig kursresa nedåt ser Attendo-aktien ut att ha bildat någon slags tillfällig botten och rör sig sidledes med små rörelser. Ska aktien fortsätta nedåt eller är vändningen här?


Bravidas aktiekurs har bildat en konsolidering på slutet där kursrörelserna har varit små under en relativt lång period.


Electrolux aktiekurs har satt lägre toppar men samtidigt högre bottnar och har således bildat en s.k. kilformation. Utbrott åt endera håll är av signifikans för den fortsatta kursutvecklingen.


Getinge-aktien toppade på 150 kronor och har efter det handlats i ett snävt intervall mellan 140 och 133 kronor. Nästa utbrott ger en fingervisning åt vilket håll aktien ska ta vägen.


Aktiekursen i Indutrade har efter en stark uppgång bakom sig inlett en sidledes rörelse och där "squeezen" dragit ihop sig ordentligt på slutet. Antingen ska aktien fortsätta ner eller så tar vi sikte på 300 kronor igen.


Nolato-kursen har återhämtat sig något efter de kraftiga fallen för ett år sedan, men har nu entrat en konsolidering. Squeeze-indikatorn har legat kring noll under längre period. Dags för utbrott!


Veoneer har haft det tufft på börsen under längre tid men har på senaste påbörjat en sidledes rörelse och ser ut att ladda för en kraftigare rörelse inom kort.

För den som vill kunna få fram data kring allt inom teknisk eller fundamental analys är Hitta Kursvinnare ett utmärkt redskap.

Mer info kring Hitta Kursvinnare hittar du här.

Dela med dig