Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-16

Aktierna i sedelpressen

wysiwyg_image

Tänk dig att ha en egen sedelpress. Här är aktierna i entreprenören Ola Lauritzsons ”sedelpress”.

Entreprenören Ola Lauritzson, aktuell med boken ”Tre steg till ekonomisk oberoende” och ledamot i Aktiespararnas styrelse, berättade på Stockholm Open om vägen till att leva på en passiv inkomst.

Genom åren har vi haft en fantastisk värdetillväxt på aktier men att ge sig på att försöka tajma börsuppgångar och börsnedgångar är det väldigt få som lyckas med. Spara månatligt så fångar du både toppar och dalar, enligt Ola Lauritzson.

– De flesta aktiesparare i Sverige äger en eller två aktier, vilket är alldeles få.

Välj också bolag som du har lite kännedom om vad de sysslar med. Ola Lauritzson anser att det är viktigt att arbeta utifrån en taktik.

– Jobba efter en strategi, hur många aktier ska din portfölj inneha, vilka branscher ska du investera i och hur ofta ska du se över din portfölj.

Ola Lauritzson avslöjade också innehaven i utdelningsportföljen, sedelpressen och presenterade beräkningar för hur stor portfölj du bör ha för att kunna få en utdelning motsvarande en månadslön.

En utdelningsportfölj värd omkring fem miljoner kan genera motsvarande en chefslön i månaden utdelning efter skatt. Visserligen en fantasisumma för de flesta, men ändå ett spännande mål att sträva efter.

 

Aktierna i Ola Lauritzsons ”sedelpress”:

eWork

Beijer Alma

SJR

Nobina

Resurs Bank

Fabege

Nordea

SEB

 

Akelius pref

Genova pref

Volati pref

Hemstaden pref

Hemfosa pref

 

Cibus

Logistri

SBB D

Bråviken

Sagax D

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.