Aktiespararna

Aktierna med mest insiderköp just nu

Av Göran Lind
7 mars 20232 min lästid
Här ser storägarna köpläge just nu - populära investmentbolaget med i toppen

H&M är aktien med mest insiderköp den senaste månaden. Som uppmärksammats tidigare har huvudägaren Stefan Persson med familj ökat sitt ägande i den nedpressade aktien i år. Bara under den senaste månaden har man köpt aktier för 1,7 miljarder och har nu 55% av kapitalet och 78% av rösterna. Det har också spekulerats i att familjen Persson är på väg att helt ta över och avnotera H&M, antingen genom att man når 90% av ägandet och tvångsinlöser resterande aktier eller att man lägger bud på bolaget. H&M har sedan toppen 2015 tappat 60% av sitt värde men är i år upp 20%.

Fredrik Lundberg har storköpt

Näst mest insiderköp finns i investmentbolaget Industrivärden där största ägaren Fredrik Lundberg direkt och via Lundbergföretagen nettoköpt för över en halv miljard på en månad. Lundberg ligger också bakom merparten av köpen i den tredje mest insiderköpta aktien, Handelsbanken.

Överlägset mest nettosåld är affärssystembolaget Fortnox, styrelseordförande Olof Hallrup har sålt för alltså för totalt drygt 600 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 8 %av hans innehav.

Insiders: Fem mest nettoköpta senaste månaden (fram till 3 mars), Mkr

H&M 1 762

Industrivärden 573

Handelsbanken 317

SCA 229

EQT 207


Insiders Fem mest nettosålda, Mkr

Fortnox -607

Boozt - 137

ES Energy Save Holding - 128

Upsales Technology - 91

Hemnet Group - 53

Källa: Holdings

Marknadsnyheter

Dela med dig