Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-02-06

Aktierna rasade rejält - tidningens råd: Köp nu

wysiwyg_image

I bilden ovan syns kursgraferna för BGH och Byggmax under rapportdagarna, då båda aktierna föll tvåsiffrigt. 

Börsveckan ger köpråd för de sju aktierna BHG, Note, Byggmax, Revolution Race, Getinge, Tele2 och norska Europris i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Evolution, C-Rad, Essity och Vitrolife samt ger säljråd för Hemnet.

E-handelsbolaget BHG är ett högt skuldsatt förvärvsbygge som är beroende av hushållens köpkraft. Aktien har rasat med 90 procent från kursrekordet och nu är det köpläge, bedömer Börsveckan som betonar att risken är hög. Värt att tillägga är också att aktien rasade tvåsiffrigt efter kvartalsrapporten som i slutet på januari. 

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att imponera. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien efter det solida bokslutet.

Bygghandlarkedjan Byggmax aktie föll också tvåsiffrigt på bokslutet där utdelningen slopades. Börsveckan bedömer att aktien är värd runt 80 kronor och behåller sitt köpråd.

Tidningen: Köp inte Evolution i dag 

Livekasinoutvecklaren Evolution hade en stark avslutning på 2022 och en oerhört stark inledning på 2023, också efter kvartalsrapporten för Q4 som fick aktien att stiga rejält. Tidningen är nöjda med 25 procent avkastning efter sitt köpråd och sänker rådet till avvakta.

Outdoor-klädbolaget Revolution Races värdering är attraktiv givet tillväxten, även om det finns en lagerrisk. "Köprådet ligger kvar", skriver Börsveckan.

Bostadsplattformen Hemnet har en hög värdering som inte lämnar något utrymme för besvikelser. Tidningen upprepar sitt säljråd.

Börsveckan skriver även kommentarer på medicinteknikbolaget Getinge där köprådet upprepas, medicinteknikbolaget C-Rad där rådet är fortsatt avvakta, teleoperatören Tele2 där köprådet kvarstår, hygien- och hälsobolaget Essity som får fortsatt betyget avvakta och norska lågprisaktören Europris där köprådet kvarstår.

Avslutningsvis väljer tidningen att ta hem vinsten på 50 procent i fertilitetsbolaget Vitrolife sedan köprådet i höstas och sänka sitt råd till avvakta.

 

LÄS MER: Populär aktie - som är alldeles för dyr 

LÄS MER: Duon i Korta Portföljen tror starkt på två småspararfavoriter