Du är här

2017-10-24

Aktierna som faller

wysiwyg_image

Fyra bolag tappar rejält på Stockholmsbörsen.

Rapportsäsongen anger tonen på aktiemarknaden.

Ett gäng bolag missar förväntningarna.

Det sätter tydliga spår i kurserna.

MISSA INTE: Riskkapitaltoppen om hur du klarar en börsnedgång

Full fart. Bolagen på Stockholmsbörsen håller som bäst på att redogöra för sina tredje kvartal. Att slå analytikerprognoserna kan få en aktie att skjuta kraftigt i höjden. En miss kan få aktien ifråga att träffa botten.

Tuff utveckling

Ett antal riktiga rapportförlorare har gått att se hittills på tisdagen. Gruvjätten Bolidens aktie är ned nästan 10 procent vid elvatiden. Storbolaget missar analytikernas förväntningar samtidigt som det står klart att uppskattade vd:n Lennart Evrell kommer att lämna sitt uppdrag under 2018.

SE ÄVEN: Blytungt för bostadsaktier: ”Osäkerhet”

Omsorgsbolaget Dedicare och klädaktören Odd Molly har också tagits emot negativt av investerarkollektivet. Bolagens kvartalsredovisningar innehöll inte de önskade siffrorna eller framtidsutlåtandena. Aktierna har tappat omkring hela 14 respektive 8 procent.

Även bostadsutvecklaren Oscar Properties, vars aktie gått kräftgång, har backat ordentligt. Bolaget kom med en vinstvarning sent i går, måndag, och när handeln öppnades på tisdagen tvekade spararna inte att agera. Aktien är ned över 10 procent.

LÄS OCKSÅ: Det kan ge börsen ytterligare styrka

Vinnare

Försvarsjättens Saabs tredje kvartal gillades desto mer av marknaden. Aktien är upp över 4,5 procent.

Bolag som Seamless, Active Biotech, Bonesupport, Enea och Corem Property är andra som har öppnat tisdagen utomordentligt. Aktierna har stigit med allt från 4,7 till 10 procent.

YTTERLIGARE LÄSNING: Dagens nya aktierekar

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.