Aktiespararna

Aktierna som kan gå bäst

Av David Flatbacke-Karlsson
26 september 20172 min lästid

Sugen på att få bra utveckling på dina investeringar?
Då kan en viss typ av aktier vara något för dig.

Det är inte omöjligt att marknaden kommer att stå relativt stilla de närmaste två åren.

Men det betyder inte att det inte går att hitta högavkastande aktier.

Det menar Goldman Sachs – som har spanat in sig på en särskild typ av bolag.

Ska börsen fortsätta att stiga? Väntar en mindre nedgång eller en sådan av ett större slag? Nja, det behöver faktiskt inte bli så att marknaden sticker iväg åt något speciellt håll alls de kommande två åren.

Analyshuset Goldman Sachs är inne på, i en färsk rapport som återges av CNBC att S&P 500-index kommer att klättra till 2,600 punkter före slutet av 2019. Det innebär en ökning på omkring endast 3,6 procent från förra onsdagens rekordnotering på 2,508.85 punkter.

Uppgången kommer att drivas av en viss typ av aktier, enligt Goldman Sachs.

– Resan dit (till 2,600 punkter) kommer att bli verklighet tack vare stor försäljningstillväxt, säger David Kostin, aktiestrategschef med fokus på USA på Goldman Sachs, till CNBC.

De kan lyckas

Goldman Sachs har en portfölj som består av 50 aktier med stark försäljningstillväxt. Portföljen har stigit med 20 procent hittills i år, och en mediantillväxt gällande försäljning på 14 procent är att vänta nästa år. Vilket går att jämföra med prognosen på S&P 500:s motsvarighet som uppgår till 5 procent..

”Ser tröttkörda ut”

Men Larry McDonald, som står för välkända nyhetsbrevet The Bear Trap Reports och även medverkar i CNBC:s Trading Nation, är inte lika säker på att det är läge att lägga champagnen på kylning.

– De här aktierna ser, i mina ögon, tröttkörda ut, säger han.

Larry McDonald lyfter också fram att Nasdaq 100, det tekniktunga USA-indexet, har haft en tuff resa sedan juni. Förväntade räntehöjningar kan också komma att pressa bolagens marginaler.

Dela med dig