Du är här

2017-09-26

Aktierna som kan gå bäst

wysiwyg_image

Sugen på att få bra utveckling på dina investeringar?
Då kan en viss typ av aktier vara något för dig.

Det är inte omöjligt att marknaden kommer att stå relativt stilla de närmaste två åren.

Men det betyder inte att det inte går att hitta högavkastande aktier.

Det menar Goldman Sachs – som har spanat in sig på en särskild typ av bolag.

MISSA INTE: Jobben där du går back som pensionär

Ska börsen fortsätta att stiga? Väntar en mindre nedgång eller en sådan av ett större slag? Nja, det behöver faktiskt inte bli så att marknaden sticker iväg åt något speciellt håll alls de kommande två åren.

Analyshuset Goldman Sachs är inne på, i en färsk rapport som återges av CNBC, att S&P 500-index kommer att klättra till 2,600 punkter före slutet av 2019. Det innebär en ökning på omkring endast 3,6 procent från förra onsdagens rekordnotering på 2,508.85 punkter.

Uppgången kommer att drivas av en viss typ av aktier, enligt Goldman Sachs.

– Resan dit (till 2,600 punkter) kommer att bli verklighet tack vare stor försäljningstillväxt, säger David Kostin, aktiestrategschef med fokus på USA på Goldman Sachs, till CNBC.

LÄS MER: Därför kan börsen stiga kraftigt

De kan lyckas

Goldman Sachs har en portfölj som består av 50 aktier med stark försäljningstillväxt. Portföljen har stigit med 20 procent hittills i år, och en mediantillväxt gällande försäljning på 14 procent är att vänta nästa år. Vilket går att jämföra med prognosen på S&P 500:s motsvarighet som uppgår till 5 procent.

Stora namn som Amazon.com, Netflix, EQT, Concho Resources, Align Technology, Rockwell Collins, Facebook, Autodesk och FMC är bolag som Goldman Sachs beräknar kommer att kunna växa med 20 procent omsättningsmässigt nästa år – något som kan avspegla sig i aktiekurserna.

SE OCKSÅ: Så blev bruktsortsbryggeriet hyllad kursraket

”Ser tröttkörda ut”

Men Larry McDonald, som står för välkända nyhetsbrevet The Bear Trap Reports och även medverkar i CNBC:s Trading Nation, är inte lika säker på att det är läge att lägga champagnen på kylning.

– De här aktierna ser, i mina ögon, tröttkörda ut, säger han.

Larry McDonald lyfter också fram att Nasdaq 100, det tekniktunga USA-indexet, har haft en tuff resa sedan juni. Förväntade räntehöjningar kan också komma att pressa bolagens marginaler.

KOLLA HIT: Aktiespararen TV del 1: Korta Portföljen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.