Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-18

Aktiespararna säljer nätmäklaren Aktieinvest

wysiwyg_image

Aktiespararna avyttrar nätmäklaren Aktieinvest, ett helägt dotterbolag, till investmentbanken Pareto Securities.
– Det är en bra affär för såväl Aktiespararnas medlemmar som Aktieinvests kunder, säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Pareto Securities förvärv av Aktieinvest är bra för Aktiespararnas medlemmar på flera sätt, konstaterar Joacim Olsson, vd för Aktiespararna.

– Som koncern minskar vi vårt ekonomiska risktagande samtidigt som vi säkerställer våra medlemmars befintliga men även nya förmåner. Genom det kommande samarbetet med Pareto kommer vi även att få ett ökat inflöde av nya medlemmar, säger Joacim Olsson. 

Aktiespararnas 29 år som ägare av Aktieinvest och dess föregångare har utöver rent kommersiella skäl även motiverats av att ägandet har gjort det möjligt att påverka marknaden för aktiehandel. Joacim Olsson kan konstatera att detta uppdrag har varit framgångsrikt. 

– Genom Aktieinvest har vi genom åren varit pådrivande för digitalisering av aktiehandel och låga courtageavgifter och därmed i grunden förändrat villkoren för den breda massan av mindre investerare och sparare. Vår uppfattning är att fortsatt marknadspåverkan och granskning av branschens aktörer bäst görs genom att inte längre ha något eget ägarintresse att förhålla oss till.

För Aktieinvest innebär den nya ägarstrukturen att bolaget kan fortsätta sin utvecklingsresa, som exempelvis har handlat om bolagets unika sparboxar, konstaterar bolagets VD Therese Lundstedt:

– Att en erkänd och välrenommerad finansaktör som Pareto Securities väljer att köpa oss ser jag som ett kvitto på att vårt förändringsarbete och satsningar uppskattats inte bara av våra kunder.

Mats Carlsson, VD för Pareto Securities:

– Aktieinvest gör att vi i ett slag får ett stort antal nya kunder och en online-plattform som blir ett fantastiskt komplement till vår befintliga verksamhet.

Affären är villkorad av godkännande från Finansinspektionen. Transaktionen förväntas slutföras vid årskiftet.

LÄS ÄVEN: Dagens Industri om affären: Aktiespararna säljer Aktieinvest till Pareto

För ytterligare information kontakta:

Joacim Olsson, VD Aktiespararna,

070-6961940, joacim.olsson@aktiespararna.se

Therese Lundstedt, VD Aktieinvest         

070-230 24 06, therese.lundstedt@aktieinvest.se         

Mats Carlsson, VD Pareto Securities AB

070-872 51 18, Mats.carlsson@paretosec.com

Om Aktiespararna

Aktiespararna är världens största aktiespararorganisation med cirka 69 000 medlemmar. Förbundet arbetar bland annat med att företräda småaktieägarna på bolagsstämmor, ger oberoende och relevant information om börsen, utbildning samt ger även ut tidningen Aktiespararen – Nordens största aktie- och fondmagasin.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.