Aktiespararna

Aktiespararna välkomnar AMN:s Haldex-besked

Av Redaktionen
7 september 20171 min lästid

Aktiemarknadsnämnden, AMN, beviljar inte förlängd frist för Knorr Bremses bud på Haldex. Beskedet, som meddelandes i dag, välkomnas av Aktiespararna.

– Det är välkommet att Aktiemarknadsnämnden har gjort en rimlig tolkning av de europeiska uppköpsreglerna. Det fientliga budets negativa effekter kan nu begränsas, konstaterar Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Aktiespararna avser ändå att fullfölja sin klandertalen mot Haldex och det beslut som fattades av en extra bolagsstämma i augusti. Beslutet uppmanade styrelsen att agera för budgivarens intressen, trots att Aktiebolagslagen tydligt slår fast att en styrelse ska agera för bolagets och samtliga aktieägares bästa.

– Aktiemarknadsnämnden konstaterar i sitt uttalande att en förnyad budprocess är möjlig om Haldex styrelse är positivt inställd. Vid ett nytt bud från exempelvis Knorr Bremse är det viktigt att styrelsen kan göra en oberoende värdering av detta. Av det skälet avser vi att fullfölja vår process med att få stämmobeslutet prövat och ogiltigförklarat. Det är dessutom en principiellt viktig fråga att få klarlagd, säger Joacim Olsson.

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND
7 september 2017

Kontakt:
Joacim Olsson, vd för Aktiespararna
079691949

Åsa Wesshagen, ansvarig för bolagsfrågor
0762806091

Dela med dig