Du är här
Aktiespararnas analytiker: Tre aktier med stor uppsida

Dometic
Dometic är den globalt största leverantören av utrustning för så kallat ”mobile living”, främst till husbilar, husvagnar och båtar. Bolaget har en marknadsledande position och en attraktiv förvärvsagenda som tillsammans med en stark underliggande trend borgar för en fin vinstutveckling över tid.
Mycket talar för ett starkt helår och rörelsemarginalen ser ut att åter närma sig toppnivåer ifrån 2018 kring 14 procent ackompanjerad av en god organisk tillväxt.
Blickar vi in i nästa år är sannolikt produktionsstörningar åter att vänta men marginalen bör åtminstone kunna försvaras samtidigt som tillväxt kommer att fortsätta generas.
Dometics kursgraf

Aktien handlas för närvarande till p/e 15 på nästa års siffror och skuldjusterat (ev/ebit) till 12 gånger rörelseresultatet. Det är billigt givet bolagets kvalitéer, relativt sektorn som helhet och sett till vad aktien historiskt har värderats till.
LÄS ÄVEN: Aktierna med bäst utdelningspotential 2022
Lägger vi ihop vår prognosticerade vinst per aktie på 6,8 kronor för nästa år och multiplicerar det med en uppjusterad vinstmultipel kring p/e 25 (som vi dock anser vara en rimlig nivå) landar riktkursen således på 170 kronor på tolv månaders sikt, en uppsida på dryga 40 procent ifrån dagsaktuell kurs.
Läs fullständig analys här (premium)
Semcon

Trenden med ökad efterfrågan av digitala tjänster kopplat till avancerad produkt- och produktionsutveckling har ökat till följd av pandemin och förväntas hålla i sig framöver.
Det är något vi ser i flera branscher. Hur vi bäst spelar den trenden? Vi tror att Semcon kan segla upp som en börsvinnare i såväl det långa som korta perspektivet.
Semcons kursgraf

Ser vi till de svenska IT-konsulterna handlas de överlag kring p/e 20-25, i Semcons fall värderas framtida vinster betydligt lägre, närmare bestämt p/e 15 på nästa år.
En skuldjusterad ebit-multipel landar på 10 gånger nästa års resultat, det är lågt.
Vi ser goda förutsättningar för en dubbelsiffrig tillväxt, inklusive förvärv, kommande år samtidigt som marginalen kan väntas fortsätta ligga över 10 procent, vilket i sådana fall skulle vara i linje med bolagets egna finansiella mål.
Läs fullständig analys här (premium)
Volvo Cars

Sedan teckningskursen bestäms till 53 kronor, alla aktier fått samma röstvärde och VD lagt en köporder kom förtroendet på plats. Börsnoteringen blev lyckad och aktien populär med 200 000 nya, och rikare, ägare.
I en tillväxtresa från nu gällande 741 000 bilar och med hållbarhet som högsta prioritet ska hälften av totalt 1,2 miljoner bilar vara batteridrivna 2025 och fem år senare ska alla vara det. Elbilar i små volymer tillverkas idag i Kina.
LÄS ÄVEN: Spännande tillväxtaktier 2022
Nästa år ska en anläggning i belgiska Gent vara klar med en kapacitet på 130 000 fordon.
Elbilar är inte nytt för Volvo Cars. På den fronten, ihop med Geely, grundades 2017 Polestar också med huvudkontor i Göteborg. Det är oftast klokt att lyfta ut omdanande projekt ur traditionella organisationer.
Volvo Cars kursgraf

I fjol sålde Polestar runt 10 000 bilar som tillverkats i Volvo Cars kinesiska fabrik. Antalet flerfaldigas i år, säljs även i USA och ska tillverkas där från 2022 i Volvo Cars fabrik.
En tredje modell, en SUV som ju är bolagets specialitet, lanseras 2022 och ytterligare två modeller kommer till 2024. Målet för 2025 är 290 000 bilar.
Volvo Cars handlas med ett p/e-tal på 14, till 10 gånger rörelseresultatet och 0,7 gånger omsättningen. Det ser rimligt ut, men är löjligt billigt jämfört med Tesla och vi har bortsett från värdet på Polestar, ägarandelen i Lynk & Co och nettokassan per aktie på 7 kronor.
Bristen på halvledare har börjat lösa sig och med lite tur skruvas tillväxten upp nästa år. Riktkursen landar på 105 kronor.