Aktiespararna

Aktiestjärnor med vacker glans: ”Givna köp”

5 juli 20232 min lästid
I det senaste avsnittet av Aktiepodden läggs fokus på rapportperioden, rekord i Korta Portföljen, H&M:s roll och en aktie som kan glimra efter nyår. Sedan har meriterade analytikern Dag Rolander fått syn på två riktiga sparpärlor. – De platsar i allas portfölj, säger han.

Analytikertrion Dag Rolander, Christoffer Ahnemark och Jonatan Andersson ser tillbaka på en rapportperiod med stora rörelser uppåt och konstaterar att tempot är högt och att riskviljan lever i allra högsta grad på marknaden.

Sinnesstämningen syns inte minst i Aktiespararens Kortsiktiga Portfölj, som Christoffer Ahnemark förvaltar i sällskap med Carl-Henrik Söderberg, där en ny, historisk toppnotering har nåtts.

– Festen är riktigt bra just nu. Man vill inte lämna, men det är kanske precis det man ska göra just nu. Skala ned risk, inte öka, säger Christoffer Ahnemark, som konstaterar att flera av hans favoritaktier, Lindab, GHP, Spidtech och BTS Group, handlas nära rekordnivåer.

Ett bolag som inte kunde glädjas särskilt mycket i samband med sin kvartalsrapport är Nokia. Den finländska telekomjätten fick en sanslös snyting och rasade runt 25 procent.

– En fullständig genomklappning av ett storbolag. Det är makalöst att se, säger Dag Rolander.

Huruvida H&M är något att ha i portföljen och om en gyllene tid är att vänta för gruvbolaget Lundin Gold är andra ämnen som diskuteras.

– Omställningen är genomförd och ljusare tider stundar. Utdelningen är heller inte i farozonen, betonar Dag Rolander.

– Lundin Gold kan bli 2020 års bästa aktie, menar Christoffer Ahnemark.

Sist men inte minst anser Dag Rolander att investmentbolagen Latour och Bure platsar i allas portföljer.

– Stjärnorna har mer att ge. Investmentbolagen är givna köp till dagens kursnivåer.

Lyssna på avsnittet här.

Aktiepodden

Dela med dig