Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
8 februari 20182 min lästid

Köp Securitas, Alfa Laval, Micro Systemation (MSAB) och sälj Norwegian.

De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Tidningen anser att det är rätt läge att köpa Securitas. Bolaget genomgår en spännande förändring men samtidigt står inför ett antal utmaningar då säkerhetsbranschen förändras. Men bolaget borde gynnas av sin storlek och redan hunnit en bit på vägen i sin omställning till en mer digitaliserad värld. Tidningen kryddar med ett citat från Alf Göranssons vd ord ur årsredovisningen 2016:

"De företag som inte kan göra detta kommer inte att överleva. Den enda frågan som återstår är hur länge de klarar sig? Just nu leder Securitas utvecklingen i säkerhetsbranschen, medan -andra företag ser på", citerar Affärsvärlden Alf Göransson.

Vidare anses att bolaget är försiktigt värderat där analytikernas förväntningar är lågt ställda. Ett justerat p/e-tal på 15 respektive 14 för 2018 och 2019 anses inte som ansträngt och aktien stämplas köp med riktkurs 171 kronor.

Köp även Alfa Laval, säger tidningen. Nya förvärv kan komma och orderingången är stark. Vd Tom Erixon har köpt aktier, analytiker är överlag positiva och Affärsvärlden sållar sig till dessa och rekommenderar köp.

Köp stämplas även på Micro Systemation (MSAB). Ett bolag som utvecklar programvara som gör det möjligt att snabbt genomlysa och kopiera beslagtagna mobiltelefoner på dess innehåll. Bolagets tillväxtresa kan fortsätta och den senaste tidens kursnedgång är ett köpläge menar tidningen.

Norwegian Air bör däremot säljas. Tesen är att det inte finns någon säker väg ur från belånad expansion. Det finns inget utrymme för felsteg menar Affärsvärlden.

Dela med dig