Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Redaktionen
31 maj 20172 min lästid

Köp Tobii, Qliro och Oncopeptides men avvakta med FM Mattson, rekommenderar Affärsvärlden sina läsare i veckans utgåva.

Ögonstyrningsbolaget Tobii har haft två svängiga år på Stockholmsbörsen. Sedan introduktionen har aktiekursen upplevt både toppar och dalar. Kursen har näst intill halverats efter sin senaste ökning i år med ett kursras på runt 35 procent. Affärsvärlden ser dock Tobii som ett spännande innehav i en långsiktig portfölj och rekommenderar köp.

E-handelsbolaget Qliro kan efter en kursuppgång på drygt 75 procent inta vinnarpallen på börsen. Detta beror till största del på försäljningen av förlusttyngda Lekmer, som tidigare belastat rörelseresultatet. Qliro har även erhållit tillstånd som kreditmarknadsbolag och kan därmed lansera QFS i Norge. Tidningen rekommenderar köp upp till riktkursen 20 kronor på ett års sikt.

Läkemedelsutvecklaren Oncopeptides börsnoterades tidigare i år och drog därmed in 650 miljoner kronor. Bland storägarna finns riskkapitalbolaget Healthcap och statliga industrifonden. Bolagets kommande framgång hänger på ett marknadsgodkännande. Rådet som ges är köp i Oncopeptides.

FM Mattson, som tillverkar vattenblandare och kranar, innehar ett starkt grepp med 61 procents marknadsandel inom blandare i Sverige. Koncernen har som mål att ha lägst 10 procents rörelsemarginal över en konjunkturcykel, något som det inte varit nära att uppnå hittills. Bolaget har en oklar framtid och tidningens rekommendation blir avvakta.

Dela med dig