Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Redaktionen
6 november 20172 min lästid

Köp Sweco och Eurocon, sälj Elekta. De råden ger tidningen Affärsvärlden i senaste utgåvan.

Oro för bostadsmarknaden har pressat aktiekursen i konsultbolaget Sweco till "ett bra ingångsläge" i vad som varit en framgångsrik förvärvsmaskin, enligt redaktionen. Tillväxten har kommit i Tyskland, Storbritannien och Finland. Dock är det inte lätt att hitta uppköpsobjekt på den fragmenterade marknaden i flera europeiska länder. Och redan hög personalomsättning ser ut att öka ytterligare 2017. Men Affärsvärlden ser ett "kvalitetsbolag" och sätter köp med riktkursen 215 kronor inom ett år.

Teknikkonsulten Eurocon har vuxit under lönsamhet i många år och kursen har följt med upp på Aktietorget, men aktien är fortfarande köpvärd, enligt tidningen, som efter bland annat förvärv av KLT Konsult i Växjö nu upprepar fjolårets köpråd och räknar med flytt till Stockholmsbörsen inom några år med påföljande uppvärdering. Dock är aktien inte likvid nog för kortare affärer.

Elektas nya strålkanon är försenad och kursen har rasat men än är det alltför tidigt att köpa in sig, enligt redaktionen som påpekar att medicinteknikbolaget skruvat upp förhoppningarna i flera år och det krävs mer än ord för att återställa förtroendet hos aktiemarknaden såväl som hos kunder såsom sjukhuskedjan McLaren i Michigan i USA. Rådet blir sälj med riktkursen 57 kronor.

Affärsvärlden sätter också köp i det Oslo-noterade konglomeratet Bonheur, rabattvärderat till följd av offshore-skräck trots att offshore-innehavet skrivits ned.

Dela med dig