Aktiespararna

Ålandsbanken ser fortsatt positivt på New Wave

Av Jessika Bouveng
23 maj 20242 min lästid
Ålandsbanken tror att satsningen på skor kommer gynna New Wave.
I en färsk analys går Ålandsbanken igenom New Wave-aktien med ett fokus på bolagets satsning på skor.

New Waves dotterbolag Craft Sportswear har sedan några år tillbaka byggt upp ett sortiment inom mestadels löparskor och skor för inomhussport.

Ålandsbankens ställer sig positiva till satsningen och banken ser god potential för att skor kommer att ge ett betydande bidrag till att Craft når sin ambition att dubbla sin försäljning till omkring 400 MEUR år 2027.

I analysen framgår det även att New Wave har som ambition att öka volymerna på skor till ungefär en miljon par år 2027. Banken beräknar att det skulle kunna ge en försäljning på 750 miljoner kronor eller knappt 20% av försäljningsmålet.

Handlas till attraktiva värden

Konsensus för bolagets omsättning ligger för 2027 på 11,813 miljoner kronor vilket motsvarar en tillväxt med 24% från helåret 2023. Ålandsbanken menar att förväntningarna är för låga.

”Vi står fast vid vår bedömning att tillväxt- och vinstförväntningarna på New Wave är alltför försiktiga och ser en betydande potential för upprevideringar under prognosperioden”, skriver banken.

”New Wave handlas till P/E 11,7x och EV/EBIT 9,3x på konsensus för 2025, vilket vi ser som attraktivt. Med en förväntad avkastning på eget kapital på 16,5% 2025 finns en betydande uppsida i värderingsmultiplarna,” skriver banken vidare och behåller sin positiva syn på aktien.

LÄS MER: Aktiestrategen: Fem aktier att plocka upp efter rapportsäsongen

LÄS MER: Här är storbankens småbolagsfavoriter

New Wave GroupMedia och analyshus

Dela med dig