Aktiespararna

Analyshuset: Så kan SSAB:s aktie ha pressats

Av Nyhetsbyrån Direkt
21 juni 20171 min lästid

Att SSAB avstod från mer kortsiktiga mål kan ha bidragit till den svaga utvecklingen för stålbolagsaktien under tisdagens kapitalmarknadsdag.

Det skriver Pareto i en kommentar till tillställningen, där de lanserade tillväxtmålen - exempelvis att växa volymerna höghållfast stål i Special Steels med 35 procent till 2020 - betecknas som ganska ambitiösa och som något som "det återstår att se" huruvida det kan förverkligas.

"Vi har räknat med 3 procent årlig försäljningstillväxt, vilket är ganska långt från detta mål", skriver Pareto apropå den 35-procentiga volymtillväxten på fyra år, vilket är synonymt med en nästan 8-procentig årlig tillväxt.

För resten av 2017 har analyshuset en något tudelad bild:

"Vinstmomentum ser relativt bra ut inför det andra kvartalet, men vi ser mycket osäkerhet för helåret med fallande kinesiska priser, och tror att de kinesiska produktionsnivåerna fortsatt är ett orosmoment", skriver Pareto och upprepar sin "behåll"-rekommendation för SSAB-aktien med riktkursen 38 kronor.

SSAB A backade 3,3 procent på tisdagen och är i skrivande stund, en knapp timme in på onsdagshandeln, ned 0,1 procent medan OMXS30 är ned 0,8 procent.

Dela med dig