Aktiespararna

Analyshusets två investmentfavoriter

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 september 20171 min lästid

Kinnevik och Melker Schörling är de två investmentbolag ser som köpvärda ut för tillfället.

Det menar finans- och rådgivningsbolaget Söderberg & Partners i en sektoranalys med fokus på de svenska investmentbolagen.

"Vi ser Kinneviks exponering mot konsumentmarknaden på den digitala arenan som intressant och har en övervägande positiv syn på Melker Schörling portföljinnehav där ett av de sex bolagen dessutom är top pick (Securitas)", skriver Söderberg & Partners i en analys som släpptes för några dagar sedan.

Bland plusargumenten märks en stabil utdelningstillväxt för de båda investmentbolagen, samt en stark finansiell ställning. Vidare är kursen i förhållande till substansvärdet, enligt Söderberg och Partners, attraktiv och det gäller både för Kinnevik och för Melker Schörling.

"De senaste portföljförändringarna i Kinnevik har tagit ner risken något och den strukturella problematiken i telekomsektorn reflekteras väl. Till fördel för Melker Schörling-aktien talar också eventuella ytterligare budrykten kring hela eller delar av Hexagon liksom möjligheten att hela investmentbolaget köps ut från börsen", fortsätter finansbolaget.

De övriga fyra investmentbolagen som omfattas av denna genomlysning är Investor, Industrivärden, Latour och Lundbergs där rådet för samtliga blir avvakta.

Dela med dig