Aktiespararna

Analytikern ser köpläge i kursrasaren

Av Jessika Bouveng
9 juni 20231 min lästid
I veckans avsnitt av Aktiepodden radar Aktiespararnas analytiker Robert Andersson och Carl-Henrik Söderberg upp tio aktier som passar bra för hängmattan - alltså aktier för den som vill vara aktiv på börsen i sommar och samtidigt ta det lugnt i solen.

Av de tio aktier som analytikerna tar upp så är sex av dessa av en mer stabil karaktär och resterande fyra är mer högriskbolag. Den så kallade “hängmatteporföljen” kommer sen i slutet av sommaren att värderas.

En av aktierna som analytikerna har valt att ta in i sommarens portfölj är en småspararfavorit som har fallit över 50%, nämligen Hexatronic. Aktien tar inte plats som en av de mer stabila innehaven för hängmattan utan är där för att addera lite mer krydda till portföljen.

Aktien ser billig ut

Innan fiberbolagets ras på börsen så hade aktien ett par riktigt bra och galna år. I år har det däremot varit tufft för aktiekursen. Vad som bland annat spökar är en mycket tuffare marknad framöver.

“Som jag tidigare varnat om så kan Q2-rapporterna vara tuffa”, säger Robert Andersson i podden och fortsätter med mer positiva nyheter:

“Om bolaget inte står för ett totalt förfall så är det ett bolag som förväntas växa 30% per år med ett ev/ebit 10. Det låter ju helt otroligt. Och även om det bara skulle växa 10% så låter det ändå billigt”.

Hexatronic kan alltså vara ett spännande case för semesterns häng i hängmattan. För att ta del av fler aktier som vår analytikerduo rekommenderar för sommarens portfölj - lyssna på podden!

Dela med dig