Aktiespararna

Analytikernas senaste aktieköp: ”Bolag som lockar”

Av Redaktionen
7 oktober 20192 min lästid
Aktiespararens analytikerduo plockar in en gammal favorit i Korta Portföljen. I ett rykande, färskt avsnitt av Aktiepodden lyfts nyförvärvet fram. – Efter att ha gått från älskad till hatad är det dags att kliva på, säger Christoffer Ahnemark.

Bredbandsbolaget Bahnhof gör comeback i Korta Portföljen. Aktien har tappat ordentligt i slagkraft. Bolaget har bland pressats av nätägares höjda avgifter, osäkerhet kring koncernens satsning Elementica och Amazons aggressiva expansion på näthalssidan i Sverige.

Men nu är orosmolnen inprisade i aktiekursen.

– Efter att ha gått från älskad till hatad är det dags att kliva på, säger Christoffer Ahnemark, analytiker på Aktiespararen som hanterar Korta Portföljen i sällskap med Carl-Henrik Söderberg.

Analytikerna ser flera faktorer som lägger grund till potentiell uppsida. Bland annat aviserade marginalförbättringar, en återgång till tvåsiffriga tillväxttal och den konjunkturstabilitet som finns i verksamheten.

– Ett tillväxtbolag som lockar, säger Carl-Henrik Söderberg.

Experter på helspänn

Inom kort väntar en oviss och spännande rapportsäsong där börsbolagen ska redogöra för sina tredje kvartal av 2019. Analytikertrion, Jonatan Andersson deltar också i samtalet, följer utvecklingen noga.

– Ingen har väl missat att vi befinner oss i global ekonomisk inbromsning, inte minst i Europa. Så det blir intressant att följa hur det avspeglas i bolagens siffror och även vd-utsikterna, säger Carl-Henrik Söderberg.

Christoffer Ahnemark:

– Vi har ju redan sett några vinstvarningar och kommenterar från bolag som fått oss att inse att estimaten behöver trimmas ned.

Lyssna på avsnittet här.

Aktiepodden

Dela med dig