Aktiespararna

Anders Borg gör comeback i Stenbeckssfären

Av Nyhetsbyrån Direkt
11 september 20181 min lästid

MTG:s avknoppning av tv-verksamheterna som numera går under namnet Nent planeras att ske under första kvartalet 2019, närmare bestämt i mars. Anders Borg, Henrik Clausen och Kristina Schauman har valts till nya styrelseledamöter i Nent.

Det framgår av ett pressmeddelande från MTG.

Avknoppingen av NENT var tidigare tänkt att ske nu i höst, men flyttades fram när storägaren Kinnevik bestämde sig för att dela ut MTG-aktierna till ägarna i investmentbolaget, en åtgärd för att blidka konkurrensmyndighet och därmed få igenom fusionen mellan Tele2 och Com Hem.

"Processen är villkorad av godkännande vid en extra bolagsstämma för MTG:s aktieägare, vilken kommer att hållas under det första kvartalet 2019, och då resultera i notering av aktierna i mars 2019", skriver MTG i tisdagens pressmeddelande.

Anders Borg, tidigare Sveriges finansminister och tidigare ledamot av Kinneviks styrelse, har på tisdagen valts in i Nents styrelse.

Vidare har Henrik Clausen, vd för Bang & Olufsen, och Kristina Schauman, tidigare bland annat tillförordnad vd för Apoteket och finanschef på Carnegie och styrelseledamot i Coor, Billerud Korsnäs, ÅF och Orexo, valts in i Nents styrelse.

Dela med dig