Aktiespararna

Ändrar sitt råd - ser en skyhög potential i småspararfavoriten

Av Eric Emanuelsson
24 maj 20232 min lästid
Sinch har haft det tungt på börsen den senaste tiden och aktien är minus drygt 30% den senaste månaden. Nu väljer JP Morgan att höja småspararfavoriten till övervikt med en riktkurs på 55 kronor. Det ger en uppsida på cirka 120 %.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid (https://www.messenger.com/t/134615803460/?ref=eyJ0byI6eyJ0eXBlIjoidHJhaWwiLCJpZCI6Ijc5ODBmN2Y1LWQ5MGQtNGJlOC1iYzRiLWE3MTZkMjY2NDM5NyJ9fQ%3D%3D&messaging_source=source%3Apages%3Amessage_shortlink&source_id=1441792&recurring_notification=0).

Sinch började 2023 som en raket och i mitten på januari kostade en aktie cirka 52 kronor. Då hade småspararfavoriten klättrat rejält från börsbotten under hösten ifjol, då en aktie som lägst kostade 15 kronor.

Men under slutet av januari i år började aktien återigen att backa – ett fall som har pågått fram till en för ungefär en vecka sedan.

Då kostade en aktie cirka 22 kronor och de senaste dagarna har den studsat upp något och kostar i skrivande stund 24,60 kronor.

Ser en skyhög uppsida

Under onsdagen meddelar JP Morgan att de nu höjer Sinch från neutral till övervikt och har en riktkurs på 55 kronor.

Det innebär en uppsida på över 100% från dagens nivå.

Men JP Morgan är långt ifrån alla som ser stor potential i småspararfavoriten. Efter bolagets Q1-rapport den 27 april upprepade både Carnegie och Danske Bank sina köprekommendationer, men båda bankerna sänkte sina riktkurser. Carnegie från 65 till 60 kronor och Danske Bank från 70 till 63 kronor.

Två banker som inte ser lika stor potential i Sinch är Morgan Stanley och Goldman Sachs. I början på maj meddelade den första att de visserligen höjer bolaget från undervikt till jämvikt, men med en riktkurs på 27 kronor. Goldman Sachs meddelade i början på maj att de sänker riktkursen för Sinch från 31 kronor till 30 och upprepar sin rekommendation neutral.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev (https://old.aktiespararna.se/nyhetsbrev) för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

(https://old.aktiespararna.se/forfattare/Eric%20Emanuelsson)

Dela med dig