Aktiespararna

April, april – vinnarna du inte skojar bort

Av Jakob Palmgren
30 april 20202 min lästid
Det är dags att lägga denna vårmånad bakom sig. Precis som det mesta är det en månad som präglats av corona-krisen. April var inte lika tung som mars och det fanns en del bolag som återhämtade sig starkt på Stockholmsbörsen. Nu hoppas vi att börsen likt solen stiger i maj.

Vi har kommit en tredjedel in i ett omskakande 2020 som vi lär minnas ett tag framöver. Floder av kvartalsrapporter har kommit in. En del bolag har överträffat analyshusens pessimism, en del har visat goda resultat och en del har det minst sagt tufft.

Vissa bolag har lyckats klättra med besked. De som stod för imponerande ökningar hittar vi bland tillverkning,- bank-, och energisektorerna. Det är en diversifierad topptrio som stått för starka comebacker.


Dometic Group: Tillverkningsbolaget toppar listan, de har under denna månaden ökat med nära 62 procent. Aktien står i skruvande stund i en kurs på runt 65 kronor.


Avanza Bank Holding: Nätbanken med fokus på handel i aktier- och fonder har lyckats klättra 48,58 procent och handlas till cirka 120 kronor.


Lundin Energy: Olja- och gas har haft en turbulent tid, utöver coronavirusets utbrott har ett kraftigt oljeprisras blivit verklighet. Aktien störtdök men har visat styrka på vägen tillbaka upp. Ökningen tillskrivs till 44,93 procent under april. Bolaget handlas för omkring 250 kronor per aktie.Andra vinnare under april:

Betsson B +42,46 %

Mycronic + 40,47 %

Veoneer SDB +35,75 %

Kindred Group Kindred Group +33,29%

Lundin Mining Corporation +33%

Lifco B +31,69%

Modern Times Group B +31,65%


* Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under innevarande månad.

Aktietips

Dela med dig