Aktiespararna

Årets sista inlägg

26 december 20192 min lästid
Årets sista inlägg. Det är alltid en speciell känsla. Atmosfären av jul, familj och mat i överflöd skapar just nu en känsla av välbehag.

Tittar vi tillbaka på börsåret 2019 fylls vi med en liknande känsla. Det här året har gått långt bättre än planerat och framgångarna har vida överstigit misstagen i portföljen.

Avkastningen kan summeras till strax över 50 procent. Vinnarlistan är lång. Bland våra mer framgångsrika och realiserade affärer finns Sdiptech, Bahnhof, BTS Group och Platzer.

Mindre framgångsrika affärer har samtidigt varit Humana, Avanza, Actic Group, Bravida och Semafo. Lärdomen här är att ta förluster i tid – men låta vinnarna löpa. Tajming är i regel svårt, men historiskt har våra mest lönsamma affärer varit bra tajmade redan från början.

Börsåret 2020

Prognoser är svårt, särskilt om framtiden.

Vår tro är att en försiktig rekyl nedåt är på väg. Ingen krasch, men en hälsosam period av vinsthemtagningar efter en extremt bra kursutveckling under det fjärde kvartalet 2019.

När denna rekylfas är avklarad väntar mer uppgång. Och en sannolik revansch för mer utdelningsorienterade teman. Det finns många billiga utdelningsaktier därute, som fått förvånansvärt lite kärlek i år. 2020 kan mycket väl bjuda på en rotation ur ”tillväxt” in i ”värde”.

Vi har redan börjat positionera oss för denna pendel. Aktier med stor utdelningskapacitet börjar få större utrymme i portföljen; däribland North Media och förra veckan Tethys Oil och Dustin Group.

Fler kupongaktier finns på Korta Portföljens radar och vi återkommer med nya case löpande.

Stort tack

Avslutningsvis vill vi tacka alla er följare för en fantastisk resa tillsammans. Er positiva feedback har förgyllt vår vardag och givit oss energi till att ständigt leta efter nya och spännande aktier.

Vår förhoppning är att ni fortsätter att följa oss även framöver och sprider budskapet om fördelarna med ett medlemskap i Aktiespararna till era vänner och bekanta. Tillsammans står vi starkare.

Med det sagt, vi ses nästa år!


.

Dela med dig