Aktiespararna

Storbanken höjer småspararfavoriten till köp

Av Jessika Bouveng
30 maj 20241 min lästid
AstraZeneca får två nya rekommendationer under torsdagen.
Läkemedelsbolaget AstraZeneca får idag två nya rekommendationer - Goldman Sachs sätter köpstämpel på aktien medan Handelsbanken sänker sin rekommendation till behåll.

Storbanken Goldmans Sachs meddelar under torsdagen att man väljer att återuppta bevakning på AstraZeneca. Bevakningen inleds med rekommendationen köp med en riktkurs på 152 pund. Det indikerar en uppsida på nästan 30%.

AstraZeneca förlorar köprek

Samtidigt förlorar idag aktien en köprekommendation då Handelsbanken valt att sänka aktien till behåll.

Banken skriver i en ny analys att aktien har rusat 30% sedan februari då kursen låg på bottennivåer. Den kommande cancerkongressen ser man dock inte som en kurstrigger.

”Data för Imfinzi och Tagrisso ska där presenteras den 2 juni och medan mycket av detaljerna är okända utanför bolaget var de en del i Astrazenecas nyligen satta intäktsmål för 2030 om 80 miljarder dollar”, skriver banken i analysen.

Den långsiktiga rekommendationen om outperform väljer dock banken att behålla då de anser bolaget vara ett av de snabbast växande stora läkemedelsbolagen ”och den starka produktportföljen säkrar långsiktig tillväxt.”

LÄS MER: Astra Zeneca siktar på att växa intäkterna till 80 miljarder dollar

LÄS MER: Astra Zenecas Q1 imponerar – värderingen avskräcker inte

AstraZenecaMedia och analyshus

Dela med dig