Aktiespararna

Avgiftsfri fond ersätter portföljspar

27 mars 20241 min lästid
Ett viktigt steg togs idag för att Aktiespararnas medlemmar till hösten ska få ett helt avgiftsfritt sparande i en aktivt förvaltad fond – som likt portföljspar följer tidningen Aktiespararens aktieportföljer. Samtidigt avvecklas portföljspar genom Aktieinvest.

Genom dagens samarbetsavtal med Alpcot kommer Aktiespararnas medlemmar till hösten att kunna spara i tidningens aktieportföljer på ett nytt och mer förmånligt sätt, givet att den fond som skapas ihop med ett välrenommerat fondbolag får grönt ljus av Finansinspektionen. Tidigare har medlemmar som vill följa Aktiespararnas färdiga aktieportföljer varit hänvisade till Aktieinvests portföljspar.

Ny avgiftsfri fond

Till hösten kommer medlemmar i stället att kunna spara i en helt avgiftsfri fond med samma innehav som finns i Aktiespararens Basportfölj, Utdelningsportfölj och Småbolagsportfölj. 


Aktiespararna kommer i ca två månader till att informera Aktieinvest om omallokeringar i tidningens portföljer och därefter kommer samarbetet om produkten att upphöra. Aktieinvest kommer att informera sina kunder om hur deras nya tjänst kommer att se ut och vilka medgivanden och samtycken som blir nödvändiga.

Dela med dig