Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-08

Bäckvall stärker greppet om Peckas Naturodlingar

wysiwyg_image

Peckas Naturodlingars extrainkallade bolagsstämma valde en ny styrelseledamot samt fattade beslut om teckningsoptioner till företagets vd. Aktiespararna hade synpunkter på båda förslagen.

Till ny styrelseledamot valdes Lars-Göran Bäckvall som vid en tidigare riktad emission blivit ägare till cirka 26 procent av rösterna. Aktiespararnas Stefan Backlund framförde flera synpunkter på valförfarandet.

Bland annat menade Backlund att det är kutym att en föreslagen, ny styrelseledamots meriter och kompetens presenteras samt att det framgår hur valberedningsarbetet gått till.

Stefan Backlund föreslog att Peckas Naturodlingar förbereder införandet av en valberedning där de större ägarna ingår och gärna också någon ägare som inte är verksam i företaget.

Aktiespararna framförde kritik mot riktade emissioner rent generellt. Dessa förbiser övriga aktieägares intressen, förklarade Stefan Backlund.

Vad avsåg den andra beslutsfrågan, dvs. beviljande av teckningsoptioner till vd Elena Petukhovskaya, ansåg Aktiespararna att det vore önskvärt att beslut om incitament till ledningen togs vid årsstämman och inte vid en extra bolagsstämma.

Stefan Backlund yrkade på att förslaget om optioner till vd istället skulle tas upp för beslut vid nästkommande årstämma. Efter en omröstning beslutade likafullt den extrainkallade stämman att bevilja vd optioner.

Styrelseordföranden Johan Stenberg kommenterade optionsförslaget som så:

”Företaget vill erbjuda sin nytillträdda vd optioner i företaget och på det viset skapa ett starkare band till ägarna och företaget”.

Författare och bevakare: Stefan Backlund

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.