Aktiespararna

Bank of America köpstämplar Atlas Copco

Av Finwire/Redaktionen
15 april 20241 min lästid
Atlas Copco handlas upp undre måndagen.
Bank of America har köpstämplat både Siemens och Atlas Copco efter en undersökning av kapitalvarusektorn i Europa. Det framgår av en färsk analys.

Den positiva synen på Atlas Copco kommer från att chiptillverkarna Samsung och TSMC aviserat ökade kapitalinvesteringar, capex, i USA, samt att det kommit uttalanden nyligen som indikerar förbättrade utsikter för minneschip, med förbättrad prissättning som sannolikt stöder ett högre utnyttjande på medellång sikt.

“Med tanke på Atlas Vacuum exponering mot tillverkningsindustrins capex-utbyggnad är tillväxtutsikterna enligt vår bedömning alltmer positiva för både minneschip och processorer”, skriver Bank of America.

I analysen noteras det också att Atlas Copco har underpresterat mot SXNP (Stoxx Europe 600 Industrial Goods & Services) med fyra procent hittills i år. Detta bedöms skapa ett attraktivt köptillfälle givet de förbättrade utsikterna för capex för halvledare.

Siemens höjdes till köp från neutral på grund av dess exponering gentemot efterfrågan från industriell automation, som väntas öka.

Samtidigt varnar BofA för att intäkterna under första kvartalet kan vara svagare än väntat för sektorn, och att det sätter press på andra halvårets rapporter att leva upp till helårssiffrorna.

Siemens handlas upp 3,0% på börsen medan Atlas Copco handlas upp 2,8%.

LÄS MER: Sälj verkstadsjätten – ser betydande nedsida

LÄS MER: Så blir du en vinnare på börsen när befolkningstillväxten minskar

Dela med dig