Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-05-25

Banken: Båda högutdelarna är billiga - passa på och köp

wysiwyg_image

Handelsbanken Fokuslista består av nio sektorfavoriter. I maj så görs inga förändringar vad gäller byten av aktier. 

Däremot tror man fortsatt på två billiga högutdelare som båda får köpstämpel. 

Bland Handelsbankens sektorfavoriter finner vi en rad olika aktier - två av dem är högutdelarna SEB och SSAB. 

Precis som många andra banker så gynnas SEB av ett högre ränteläge. I spåren av tuffare villkor på obligationsmarknaden räknar banken med att många företag kommer att öka andelen bankfinansiering, något som kan bli särskilt gynnsamt för SEB. Handelsbanken räknar även med en stigande utdelning. 

”Vi räknar med stigande resultat och att utdelningen för 2023 höjs till 7,70 kronor per aktie (motsvarande en direktavkastning nära 7 procent), samt följs av ytterligare höjningar under kommande år”, skriver Handelsbanken i sin analys. 

Bolaget är attraktivt värderat

I en annan högutdelare, SSAB, ser Handelsbanken långsiktigt en stor kurspotential. Man ser även bolaget som attraktivt värderat med en hög direktavkastning. Handelsbanken höjer sina vinstprognoser för stålkoncernen.  

”Även om SSAB-aktien är volatil, ger bolagets stora kassa och starka kassaflöde värderingsstöd. Mot bakgrund av vår syn på vinstutsikterna, den attraktiva direktavkastningen och SSAB:s goda kostnadsposition jämfört med de europeiska konkurrenterna är vår fundamentala långsiktiga syn att aktien är undervärderad”, skriver Handelsbanken. 

Ett annat bolag som tar plats på listan är Embracer vars aktie totalt kraschade under gårdagen. Banken tror dock fortfarande bolaget och menar att aktien kan studsa upp från nedpressade nivåer.

Hela listan - åtta köprekommendationer

Fokuslistan består av nio favoritaktier inom olika sektorer. Samtliga av aktierna får en köpstämpel av Handelsbanken, förutom Millicom som ges rekommendationen Behåll. Följande aktier ingår i listan: 
Catena, Duni, Elekta B, Embracer, Inwido, Kone, Millicom, SEB och SSAB. 

LÄS MERAktien fortsatt billig - trots uppgången

LÄS MERAnalyshuset: Tio bästa aktierna att köpa nu

Författare Jessika Bouveng