Aktiespararna

Banken: Här är aktierna som kommer gå bäst i höst

Av Eric Emanuelsson
11 september 20232 min lästid
Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank.
Danske Bank skriver i ett nytt veckobrev att de tror att tillväxtbolag och kvalitetsbolag kommer fortsätta gå bra på börsen under hösten.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Banken tror också att cykliska bolag lär gå bättre än defensiva, tack vare de ljusare konjunkturutsikterna.

Danske Bank: Aktierna att köpa i höst

"Vi har därför fortsatt fokus på kvalitet inom både aktier och räntor, och vi ser högre potential i cykliska bolag samt tillväxtbolag än i defensiva bolag som missgynnas om konjunkturen förblir god", skriver bankens seniora strateg Maria Landeborn.

Tror fortsatt på japanska aktier

Danske Bank höjde japanska aktier till övervikt i maj, och kan konstatera att den japanska aktiemarknaden tillhör en av de som gått bäst i år och att den trenden fortsatte även under sommaren.

Banken ser även god potential för att samma utveckling ska fortsätta under hösten.

"Ekonomin gynnas fortfarande av återhämtningen efter pandemin med ökat resande och konsumtion, och konjunkturutsikterna är goda. I Japan är löneökningar och inflation ett välkommet inslag efter decennier av stagnation, och penningpolitiken väntas därför förbli stöttande även om Bank of Japan har börjat ta små steg i riktning mot att minska stimulanserna", skriver Maria Landeborn.

Starkare yen gynnar svenska investerare

Den seniora strategen skriver vidare att på ett års sikt förväntar sig Danske Bank att en stramare penningpolitik i Japan kommer leda till en starkare yen, vilket skulle lyfta avkastningen ytterligare för svenska investerare.

"Aktiemarknaden kännetecknas en hög andel stora, stabila bolag med starka balansräkningar, och aktieåterköpen och utdelningarna har ökat vilket är positivt. Vi behåller en övervikt i japanska aktier", skriver Landeborn avslutningsvis.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

LÄS MER: Storbanken: Sälj inte Investor-bolaget nu - botten kan vara nådd
LÄS MER: Veckans aktie: Vi trycker på köpknappen - värderingen är attraktiv

Media och analyshusAktietips

Dela med dig