Aktiespararna

Banken: Historiskt lågt värderad - passa på nu

Av Jessika Bouveng
16 juni 20231 min lästid
Svenska Handelsbanken skriver under fredagsmorgonen i en färsk analys att man väljer att upprepa rekommendationen köp för fönstertillverkaren Inwido.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Banken bedömer att kurspotentialen i aktien är stor samtidigt som man anser att den är historiskt lågt värderad och ger en hög förväntad direktavkastning.

Vidare skriver banken i sin analys att bolagets skuldsättning är låg. I framtiden ser man det som mycket sannolikt att det blir fler förvärv som ytterligare stärker bolagets position som Europas ledande fönstertillverkare.

Inte oroliga för Q2

I bolagets andra kvartalsrapport räknar man med att se en inbromsning i efterfrågan, men det är inget som oroar banken.

“Vi är inte oroliga för nedgången. Den är väntad. Vissa konsumenter överinvesterade i sina hem under pandemin, men vi tycker inte att man ska jämföra nytt kök och hemma-spa med fönster. Inwidos produkter bidrar till att spara energi, vilket är önskvärt både för den som betalar elräkningen och med tanke på hållbarhet och regleringar”, skriver banken.

De första sex månaderna av 2023 har i stort sett enbart inneburit en nedgång för Inwido på börsen och man är i år ner närmare 13%. Aktien handlas i skrivande stund för dryga 96 kronor.

InwidoAktietips

Dela med dig